Bacallà al pil-pil fàcil de lligar

La recepte tradicional feta d'una manera senzilla i ràpida.

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 6 lloms de morro de bacallà
  • 5 o 6 dents d'all
  • 1/2 l d'oli d'oliva verge extra
  • Un polsim de sal

4 racions

Elaboració

Posarem en una cassola, oli d'oliva verge extra (quan millor sigui la qualitat de l'oli millor us quedarà la salsa), amb quantitat necessària per cobrir la meitat del bacallà.
Aquí molts entesos ja no estaran d'acord però no feu cas.
Tallarem mitja cabeça d'alls a làmines de 2 o 3 mm de gruix i les deixarem torrar (no massa).
Vigileu no cremar l'all doncs pot donar un sabor amarg a la salsa.
Buscarem que l'all ens quedi amb una textura de patata rossa. No cal fer els alls a baixa temperatura com diu la recepte original, podem aquí estalviar-nos temps.
Reservarem els alls i en l'oli que queda de torrar-los afegirem els lloms de bacallà.
Els lloms han de ser gruixuts perquè treguin prou gelatina i puguem fer l'emulsió després. Si són congelats els hem d'escórre molt bé perquè no continguin excés d'aigua.
Els courem a baixa temperatura uns 15 o 20 min. amb el nivell del fogó entre 3 i 4 depenent de la quantitat de bacallà.
Com que l'oli no cobrirà els lloms podem girar-los per fer-los per les dues bandes, encara que la majoria de receptes considerin un disbarat. El que cal és anar molt en compte que no se'ns desmunti la peça.
Cal fer-ho amb molta cura amb dos pales col·locant una a sota i l'altra a sobre del llom.
Una vegada el bacallà estigui fet el reservarem i abocarem l'oli en un vas de batedora i el batrem com si féssim una maionesa. Això també és un pecat perquè totes les receptes diuen que s'ha de fer amb un colador. Però si voleu que us quedi una salsa consistent i en poc temps fer-ho d'aquesta manera i sense complexes.
Afegiu-hi abans un posin de sal.

30min

Notes

Empleteu el bacallà, cobrint-lo amb la salsa i finalment amb els alls pel sim. Ràpid i molt bo.
Per acompanyar el plat també podeu afegir unes quantes gambes fetes a part a la planxa amb oli d'oliva i un polsim de sal gruixuda, no gaire fetes.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

662 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Alex Coll i Casellas diu:
Perdoneu que no hi hagi foto. Quan vaig en recordar de la foto ja me'l havia fotut

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: