Cols de Brussel·les estofades amb : cansalada, pernil, i fredolics
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Estofat
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 800 grams de cols de Brussel·les, fresques o congelades
- Dos talls de cansalada de panxeta
- Una capsa de daus de pernil serrà
- 300 grams de Fredolics en conserva
- Sofregit de tomàquet
- Aigua
- Sal
- Oli d'oliva
- Un brot de julivert fresc
- Una ceba picada
- Vi blanc
4 racions
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
Una cassola fonda
Una escorredora
Una paella gran
Una cullera de fusta
Dos bols de vidre de mida gran
Elaboració
Primerament, posem una cassola fonda amb: aigua, sal i un brot de julivert fresc, i les cols ben netes, i deixem que coguin fins que estan cuites, i tot seguit, les escorrem i les reservem en un bol de vidre.
A part, en una paella gran amb un raig d'oli, saltem els fredolics escorreguts amb un xic de sal, fins que hagin deixat anar tot la seva aigua, i els reservem en un bol de vidre.
Seguidament, posem una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, i sofregim la ceba picada fins que estigui ben daurada, i tot seguit hi afegim: la cansalada i els tacs de pernil, hi afegim un cullerot de sofregit de tomàquet, i un cullerot del brou de bullir les cols, ho remenem amb la cullera de fusta, hi afegim un got de vi blanc, deixem que redueixi ho corregim de sal, i tot seguit i afegim les cols, i a foc mitjà deixem que s'acabi de coure tot plegat uns deu minuts a foc mitjà i ja ho tindrem llest per servir a taula.
1h 30min
Notes
Aquesta recepta la podem fer durant tot l'any, amb cols de Brussel·les congelades.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
21 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.