Tortada de poma àcida i llima
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Pastís
Recepta per forn
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 160 gr. de sucre
- 2 ous grans
- 50 ml. oli de gira-sol
- 100 ml. de nata liquida o llet
- 200 gr. de farina
- 50 ml. licor de poma verda
- 1 sobre de llevat Royal
- 2 pomes Fuji
- 25 gr. de mantega
- El suc d’una llima
- 50 gr. de sucre
- 1 ou
- 25 gr. de mantega
- Pell ratllada de ½ llima
6 racions
Elaboració
Escalfar el forn a 175º
En un bol i amb l’ajut d’una batedora elèctrica:
Batre bé els ous, afegir el sucre. Desprès la mantega “a punt de pomada” i l’oli. Afegir el licor i la nata liquida. Incorporar la farina i el llevat barrejats i ben tamisats. Per últim el suc de la llima.
Pelar les pomes, treure el cor i tallar-les a grills.
Untar amb una mica de mantega i farina els laterals d’un motlle (que no sigui de silicona) i en el fons posar-hi paper vegetal (per cuinar).
Ficar una capa de la massa en el motlle. Posar els grills de poma cap a munt i acabar d’abocar-hi la massa. Fornejar a 175º uns 25 minuts.
En un bol batre el rovell i els 50 gr. de sucre (blanquejar) i afegir la mantega pomada.
Abans que estigui la tortada cuita del tot, abocar i escampar bé la darrera barreja.
Acabar de coure i gratinar una mica, fins que agafi un color torradet a la part de sobre.
1h
Notes
Quan estigui tebi desmotllar. Esperar unes 12 hores abans de menjar-la. En el moment de servir, ratllar-hi una mica de pell de llima.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2261 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.