Olives verdes en conserva

Ingredients

  • Olives verdes
  • Aigua
  • Sal
  • Oli
  • Sajolida
  • Fonoll
  • Romaní
  • Farigola
  • All
  • Pell de taronja
  • Granets de pebre negre
  • Llorer
  • ...

Elaboració

A finals de setembre i primers d'octubre és temps de recollir les olives. És en aquesta època de recol•lecció quan estan verdes, a punt de canviar de color: de morat cap a negre.
Són moltes les maneres i tècniques de fer conserva d'olives, així com els ingredients per afegir-hi, depenent del gust final que volguem que agafin i que més ens agradi.
Les podem fer senceres, tallades o aixafades. Si les fem senceres, trigarem més a treure'ls-hi l'amargor, però es conservaran més temps. Pel contrari, si les fem trencades o aixafades, les podrem menjar més aviat, però ho haurem de fer més ràpid.

Jo us proposo:

Agafar olives verdes, just en el punt que algunes comencin a posar-se morades. Treure'ls-hi bé les cues i les fulles. Ficar-les en un recipient de plàstic, vidre o ceràmica (mai metàl•lic). Afegir aigua fins a cobrir-les. Els hi haurem de canviar l'aigua cada dia. Els dies que les haurem de tenir en aigua perquè perdin l'amargor (si les hem fet senceres) seran entre 9 i 12 dies. Cal tastar-ne una per comprovar si són del nostre gust.
Una vegada hagin passat aquests dies, caldrà tenir pots de vidre amb tapa a punt per guardar-les.
Agafar aigua filtrada o mineral (sense clor) i dissoldre-hi sal. Aproximadament, per cada litre d'aigua entre 80 i 120 gr. de sal (que fa de conservant).
Ara es qüestió d'anar posant olives dins dels pots i anar-hi intercalant alguns dels ingredients de la llista, abans esmentats (sajolida, fonoll, farigola, all ...). Acabar d'omplir els pots plens d'olives amb aigua salada. Cal que l'aigua cobreixi completament les olives. Tirar-hi per sobre un raig d'oli i tancar els pots. Deixar-los reposar en un lloc fresc i fosc.
Caldrà esperar uns mesos (3, més o menys) abans d'obrir i començar a menjar-les.
És important no tocar les olives amb les mans i tampoc fer servir mai res de metall. Utilitzar sempre culleres i/o pals de fusta.
Una vegada s'hagi obert un pot (per anar-les menjant) s'ha de guardar a la nevera.

Notes

Si és la primera vegada que fem conserva d'olives, recomano fer diferents combinacions amb els ingredients que hi posem, així com les quantitats aproximades utilitzades i anar-ho anotant als pots. D'aquesta manera, l'any vinent podrem tornar a fer les que més ens hagin agradat.

No és una “ciència exacta”, és qüestió d'anar experimentant. Que vagin de gust!!


Recepta de cuina de Olives verdes en conserva

Tardor: temps d'anar a collir olives !!

Recepta de cuina de Olives verdes en conserva

Olives cobertes d'aigua, per treure'n l'amargor.

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

23876 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Ares Bonamusa diu:
Aquest any em toca fer-les a mi, així les feia el meu pare, tal com vosté les fà, el que em cal n'es trovar una garrafa gran de vidre, aqui on visco jo, sembla que no existexin!!.

Afegir comentari
 

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: