Pizza de 3 xocolates amb mascarpone
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Pizza
Recepta per forn
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 100 gr. de farina
- 80 gr. de farina de força
- 100 cc d’aigua mineral natural
- 10 gr. de llevat de forner (fresc)
- Sal
- Sucre llustre
- Oli d’oliva
- 1 terrina de formatge mascarpone
- 50 gr. de xocolata blanca
- 50 gr. de xocolata amb llet
- 50 gr. de xocolata negra
4 racions
Elaboració
Barrejar en un bol les farines amb la sal. Afegir l’aigua poc a poc. Pastar amb les mans fins que la barreja hagi absorbit tota l’aigua. Llavors posar-la damunt del marbre de la cuina prèviament enfarinat.
Treballar-la enèrgicament amb les mans, durant uns 15 minuts: colpejar-la, estirar-la i doblegar-la (es pot parar una mica per reposar si estem cansats).
Quan hem de parar d’amassar ?? quan la massa estigui llisa i elàstica.
Afegir llavors el llevat fresc ben esmicolat i un xic d’aigua.
Amassar com abans, uns 3 minuts més i fer una bola. Quan estigui ben elàstica, llisa i no s’enganxi, ficar-la dins d’un bol, tapada amb un drap humit perquè no s’assequi fins que dobli el volum (no més estona). A una temperatura d’uns 24º, seran unes 2 hores.
Afegir a la massa un raig d’oli i treballar-la una mica. La tornem a ficar damunt el marbre un xic enfarinat i amb l’ajut primer de les mans i despres d’un corró, l'estenem i li donem forma rodona.
Untar amb oli un motlle de pizza (d’uns 28 o 30 cm de diàmetre) i fiquem la massa.
Tapar amb un drap humit i deixem fermentar novament uns 20 minuts.
Escalfar el forn (dalt i baix, sense aire) a 210º, amb un recipient ple d’aigua en el fons del forn (per generar vapor).
Quan el forn estigui calent, treure el drap i ficar la pizza a coure amb una mica d’oli per sobre, però sense cap altre ingredient.
Fondre les xocolates per separat al bany maria o al microones (en aquest cas, amb molta cura de no cremar-les).
Quan estigui cuita i una mica daurada per sobre (uns 20 minuts) treure-la del forn i escampar per sobre les 3 xocolates i el formatge mascarpone, d’una forma irregular.
Tornar a fornejar un parell de minuts. Treure la pizza del forn.
3h 10min
Notes
Tirar una mica de sucre llustre per sobre... i a menjar-la tèbia per postres.... o per berenar... o esmorzar. Bon profit !!
NOTA: Una bona pizza (o un bon pa), surt d’un bon amassat i d’uns bons ingredients (farines de qualitat, aigua pura, sal de mar sense refinar, ....).
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1612 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.