Niu de cintes amb botifarra de ceba i tripa de bacallà
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Pasta
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 1 ceba mitjana
- 1 all
- 350 gr. de puré de tomàquet
- 150 gr. botifarra de ceba
- 4 tripes de bacallà
- 2 talls de bacó
- 1 polsim de sucre
- 1 copeta de vi negre
- ½ fulla de llorer
- 1 polsim de romaní
- 300 gr. de pasta “cintes”
- Sal
- Oli verge d’oliva
4 racions
Elaboració
Posar en remull la tripa durant 24 hores (amb la mateixa aigua) a la nevera. L’endemà posar-la en un pot amb aigua neta freda al foc. Abans que comenci a bullir, tancar el foc. Esperar a que l’aigua estigui tèbia. Tallar a trossets la tripa i reservar. Guardar també l’aigua per després afegir-la a la de bullir la pasta.
Picar la ceba i sofregir-la. Quan comenci a estar daurada, afegir l’all picat i el bacó tallat a tiretes. Després d’un parell de minuts afegir el vi. Incorporar el puré de tomàquet i el sucre. Deixar coure. Afegir la botifarra de ceba tallada a daus. Finalment posar-hi la tripa que teníem reservada, remenar bé i retirar del foc.
Mentrestant haurem bullit la pasta “al dente” amb força aigua (més l’aigua de coure la tripa), un xic de sal, llorer i un raig d’oli. Escórrer la pasta.
30min
Notes
Fer com un niu amb les cintes de pasta i al mig posar-hi la salsa.
Decorar amb una branqueta de romaní.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1693 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.