Pastís de Vi Negre i Xocolata
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Pastís
Recepta per forn
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 150 gr. de xocolata negre 55% (de postres)
- 250 gr. de mantega
- 350 gr. de sucre llustre (ben fi)
- 200 cc de vi negre
- 4 ous
- 100 gr. d’ametlla en pols (crua)
- 150 gr. de farina de blat
- 1 sobre de llevat en pols Royal
8 racions
Elaboració
Posar en un pot a foc lent 175 gr. de sucre llustre, 75 gr de xocolata, 100 cc. de vi i 125 gr de mantega. Remenar sense parar fins que la xocolata estigui fosa i tots els ingredients ben barrejats.
Amb l’ajut d’una batedora de varetes o un batedor de ma, emulsionar-ho molt bé. Aquesta crema de vi, la reservarem per despres farcir i decorar el pastís.
Tornar a fer una altre vegada el mateix procés (es a dir, una altre crema de vi) amb la meitat dels ingredients restants. Una vegada estigui tot ben barrejat retirar del foc i afegir la farina, el llevat, l’ametlla en pols i els ous. Barrejar bé.
Abocar-ho en un motlle rodo de silicona (d’uns 26 cm de Ø) i ficar-ho al forn calent a 190º durant uns 25-30 minuts.
Una vegada estigui fred, desemmotllar i tallar-lo per la meitat i ficar-hi una mica de la crema de vi que teníem reservada. Tornar a tapar i untar, amb l’ajut d’una espàtula, amb la resta de la crema del vi. Per poder-la treballar bé, ha d’estar tèbia.
1h 15min
Notes
Ja quan el pastís estigui totalment fred i la crema de vi s’hagi endurit, podem decorar-lo de la següent manera:
Dibuixarem un brot de raïm en un full de paper. Amb l’ajut d’unes tisores petites de punxa, retallarem els grans de raïm. Posarem la plantilla damunt del pastis i tirarem per sobre sucre llustre. Retirar la plantilla amb molt de compte (per no esborrar el dibuix). Acabar-ho de decorar, per exemple amb unes fulles, fetes amb xocolata blanca.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3735 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.