Mar i muntanya
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Estofat
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 1 sípia de les grans
- 250 g de llonganissa fresca
- 1 ou
- pa ratllat
- farina de blat
- 4 tomàquets madurs
- 2 cebes grans
- 1 pebrot vermell
- 2 patates grans
- 2 pastanagues
- 1 manat d'espàrrecs
- 2 dents d'all
- 1/2 tassa (cafè) de conyac
- pebre vermell
- sal i pebre
- 1/2 l de brou de pollastre (orientatiu)
- oli d'oliva
4 racions
Elaboració
En una cassola hi posarem oli d'oliva ( 1 tassa cafè) i farem un bon sofregit amb la ceba.
Quan estigui enrossida hi afegirem els tomàquets, sense pell ni granes i tallats a dauets, i els alls esmicolats.
Salpebrerem.
Remenarem i deixarem coure uns cinc minuts.
Posarem el pebre vermell i ruixarem amb el conyac.
Acte seguit hi posarem la sípia neta i tallada a daus i que es vagi fent mentres preparem les mandonguilles amb la llonganissa, l'ou i el pa ratllat.
Quan les tinguem preparades les passarem per farina de blat i fregirem una mica.
Les traurem i posarem sobre paper de cuina.
Pelarem les patates i les pastanagues i les tallarem a daus.
Ara ja les podem afegir al sofregit i abocar el caldo de pollastre.
Quan comenci a bullir hi posem les mandonguilles.
Courem fins que les patates estiguin al punt.
Posem els espàrrecs tallats a trossos i cinc minuts més de cocció.
Guarnim amb julivert i a taula.
Si ho cuinem el dia abans estarà més confitat i l'èxit garantit.
35min
Notes
Ho podrem servir amb un vi blanc del Penedés ben fresquet.
Bon profit!
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1548 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.