Mar i muntanya

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 1 sípia de les grans
  • 250 g de llonganissa fresca
  • 1 ou
  • pa ratllat
  • farina de blat
  • 4 tomàquets madurs
  • 2 cebes grans
  • 1 pebrot vermell
  • 2 patates grans
  • 2 pastanagues
  • 1 manat d'espàrrecs
  • 2 dents d'all
  • 1/2 tassa (cafè) de conyac
  • pebre vermell
  • sal i pebre
  • 1/2 l de brou de pollastre (orientatiu)
  • oli d'oliva

4 racions

Elaboració

En una cassola hi posarem oli d'oliva ( 1 tassa cafè) i farem un bon sofregit amb la ceba.
Quan estigui enrossida hi afegirem els tomàquets, sense pell ni granes i tallats a dauets, i els alls esmicolats.
Salpebrerem.
Remenarem i deixarem coure uns cinc minuts.
Posarem el pebre vermell i ruixarem amb el conyac.
Acte seguit hi posarem la sípia neta i tallada a daus i que es vagi fent mentres preparem les mandonguilles amb la llonganissa, l'ou i el pa ratllat.
Quan les tinguem preparades les passarem per farina de blat i fregirem una mica.
Les traurem i posarem sobre paper de cuina.
Pelarem les patates i les pastanagues i les tallarem a daus.
Ara ja les podem afegir al sofregit i abocar el caldo de pollastre.
Quan comenci a bullir hi posem les mandonguilles.
Courem fins que les patates estiguin al punt.
Posem els espàrrecs tallats a trossos i cinc minuts més de cocció.
Guarnim amb julivert i a taula.
Si ho cuinem el dia abans estarà més confitat i l'èxit garantit.

35min

Notes

Ho podrem servir amb un vi blanc del Penedés ben fresquet.
Bon profit!


Recepta de cuina de Mar i muntanya
Muntatge
per Nani Nolla
Recepta de cuina de Mar i muntanya
Favela do Cantagalo a Rio de Janeiro
per Nani Nolla

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1548 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: