Mar i muntanya de bacallà amb mandonguilles
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Estofat
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Cinc lloms de bacallà dessalat d'uns 200 grams cadascun (aproximadament)
- Un pot petit de carn de pebrots vermells
- Oli d'oliva
- Farina
- Sofregit de tomàquet
- Pa sec
- Llet sencera
- Tres alls pelats
- Julivert picolat
- 600 grams de carn magre de porc
- Quatre talls de cansalada de papada sense la cotna
- Dos ous sencers
- Sal
- Pebre negre en pols
- Dues cebes tendres picolades
- Una fulla de llorer
- Un got de vi blanc
- Fumet de peix
5 racions
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
Dues safates planes metàl·liques
Un bol de vidre gran
Una paella gran
Elaboració
Quan anem a comprar a la cansaladeria la carn magre i la cansalada, demanem que ens ho passin tot plegat per la trinxadora.
Seguidament, prepararem la pasta per les mandonguilles de la següent manera: en un bol de vidre mitjà amb un raig de llet, estovem el pa sec fins que estigui ben tou, l'escorrem i el fiquem en un bol de vidre gran.
A continuació, posem la barreja de carn i cansalada, un all ratllat, una branca de julivert picat, dos ous esclatats, un pessic de sal i pebre negre, i amb les mans ben netes ho barregem, i tot seguit ho fiquem a la nevera un parell d'hores, abans de fer les mandonguilles.
A part, enfarinem els lloms de bacallà i els fregim en una paella amb oli d'oliva, fins que estiguin ben daurats, i els reservem en una safata plana amb un full de paper de cuina per treure l'excés d'oli.
Seguidament, en una cassola de terrissa gran amb un raig d'oli d'oliva, fregim : les cebes picades, tres alls aixafats, i una fulla de llorer, fins que estigui tot ben sofregit, i llavors hi afegim tres cullerots de sofregit de tomàquet, dues cullerades de carn de pebrots vermells, un got de vi blanc, i deixem que redueixi.
A part, fem les mandonguilles d'una mida més aviat mitjana, les enfarinem i les fregim amb un raig d'oli d'oliva fins que estiguin ben daurades, i les reservem en una safata plana amb un paper de cuina, i les reservem.
A continuació, anem posant les mandonguilles a la cassola amb la salsa, i tot seguit hi afegim el bacallà, donem unes voltes amb les nanses de la cassola, ho corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns dotze minuts més, apaguem el foc, i deixem que reposi uns cinc minuts, abans de servir-ho a taula amb la mateixa cassola.
1h 30min
Etiquetes: La cuina dels "mar i muntanya" La meva cuina del bacallà Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3111 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.