Puding de Poma

Ingredients

  • Cinc pomes Golden
  • Caramel líquid
  • Pastes seques (croissants, magdalenes, galetes, melindros secs, etc.)
  • Pell de llimona
  • Pell de taronja
  • Una branca de canyella
  • 200grams de sucre
  • Un litre de llet (sencera)
  • Set ous
  • Un raig de licor qualsevol (Cointreau, Aromes de Montserrat, Moscatell, etc.)

10 racions

Utensilis

Una pudinera metàlica
Una safata metal·lica fonda per anar al forn
Un estri per treure els cors de les pomes

Elaboració

En un cassó, posem a bullir: Un litre de llet, 200 grams de sucre, una pell de llimona, una pell de taronja i una branca de canyella. Quan ha bullit, ho traiem i ho reservem. Seguidament, pelem les pomes, els hi traiem el cor, i les tallem a trocets menuts. Les posem en un cassó amb un raig d'aigua, i una mica de sucre, i les coem a foc baix. Anem remenant fins que han quedat com una compota, les retirem i reservem. A la llet que hem bullit, afegim set ous sencers, i passem la batedora elèctrica, després d'haver tret totes les pells. Agafem la pudinera, i en el fons hi posem el caramel líquid, després les pastes esmicolades, les emborratxem amb el licor, i hi afegim les pomes confitades. Seguidament, aboquem la barreja de la llet amb els ous, i omplim la pudinera. Ho posem a la safata per anar al forn, i omplim d'aigua fins arribar a tres quartes parts de la pudinera. Ho enfornem a 180º, uns 45-50 minuts, ho punxem amb un escuradents, i si surt net, ja és cuit. Ho deixem refredar, i ho posem a la nevera fins el moment de desclavar-ho i servir.

1h

Notes

Abans de posar l'aigua a la safata gran per anar al forn, en el fons, hi posarem uns fulls de paper de diari, perque ajudin a absorbir l'aigua, i així no bulli quan posem la pudinera amb el puding, i no ens entri aigua a la pudinera. Això també ens serveix per quan fem flams.D'una pudinera així, en surten unes deu racions.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

4085 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: