Panxineta

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Païs Basc
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • Pasta de full
  • 250 grams de sucre
  • 50 grams
  • 50 grams d'ametlles laminades
  • 50 grams de panses de Corint
  • Un litre de llet sencera
  • Una pell de taronja
  • Una pell de llimona
  • Una branca de canyella
  • 90 grams de maizena
  • Una cullerada sopera de mantega
  • Sis rovells d'ou, i un ou sencer

8 racions

Elaboració

Primer de tot, agafem els pinyons i les ametlles, i els posem en el forn a 180º, fins que estan ben torrats. En un cassó, escaldem les panses, i les reservem.
Ara farem la meva crema pastissera : en un atuell rodó, posem : un raig de llet, els sis rovells d'ou, i els 90 grams de farina de blat, i ho remenem amb el batedor de varetes, i ho reservem.
En un cassó, posem : la llet, el sucre, la pell de taronja, la pell de llimona, i la branca de canyella. Quan ja arrenca a bullir, afegim la barreja dels ous i la farina de blat, i anem remenant, fins que espesseixi. Ho retirem del foc, i hi afegim la cullerada de mantega, i seguim remenant.
Ara farem la Panxineta : agafem un motlle des-emmotllable, que no sigui massa alt, i el folrem amb la pasta de full, estirada amb el corró.
Seguidament, hi aboquem la crema pastissera, les panses, les ametlles, i els pinyons.
Pintem amb ou batut, tota la vorera del motlle i la pasta de full.
A part, fem un disc amb la pasta de full que ens ha sobrat, el pintem amb ou batut, per tota la vorera, i el posem damunt el motlle, tapant el pastis.
Seguidament, amb l'ajut d'una forquilla, ho anem segellant, perquè no s'obri en coure'l.
Seguidament, ho enfornem a 180º, durant 30 minuts, ho retirem del forn en compte de no cremar-nos, ho pintem pel damunt amb ou batut, ho espolsem amb sucre, i ho tornem a enfornar, 30 minuts més, fins que és ben daurada, i ja la podrem servir a taula.

1h 30min

Notes

Aquest pastis, al Païs Basc, l'anomenen¨" le gató basc ", encara que el fan amb un altra tipus de pasta.


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1459 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: