Lluç sencer a la Koskera sobre llit de patates a lo pobre
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Rostit
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Païs Basc
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Un lluç de palangre aproximadament d'un quilo i mig
- Patates a lo pobre per cinc persones
- Deu alls laminats
- Quatre bitxos petits
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre negre en pols
- Vinagre de poma
- Conyac
- Vi blanc
5 racions
Utensilis
Una paella mitjana
Una safata refractària de mida gran
Uns estalvis
Un estri per escatar el lluç
Unes tisores
Una safata fonda pel forn
Elaboració
Primerament, fem les patates a lo pobre com explico a la meva recepta, i un cop fetes, les repartim per tot el fondo de la safata refractària, i les reservem.
Seguidament, netegem el lluç, per fora i per dintre, tot deixant el cap sencer.
Amb l'ajud de l'estri per escamar, l'hi retirem totes les escames i les espines exteriors, el salpebrem per dintre i per fora, i el posem damunt el llit de patates a lo pobre.
Tot seguit, el reguem amb: un got de vi blanc, conyac i un bon raig d'oli d'oliva, i l'enfornem a 180º, fins que veiem que ja és cuit i el retirem del forn.
A part, en una paella amb un bon raig d'oli d'oliva, farem el sofregit d'alls.
Tallem els alls laminats, i els fregim juntament amb els bitxos fins que estan daurats.
Tot seguit, afegim un bon raig de vinagre, ho deixem coure un parell de minuts,ho escampem pel damunt del lluç, i ja ho tindrem llest per servir a taula en la mateixa safata refractària amb uns estalvis a sota.
1h 30min
Etiquetes: Cuina Basca Cuina marinera Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2981 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.