Tripa i cocotxes de bacallà amb sidra d'Astigarraga
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Païs Basc
Estació: primavera estiu
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 500 grams de tripa de bacallà
- 500 grams de cocotxes de bacallà
- Una ceba picolada
- Tres alls laminats
- Julivert picolat
- Farina
- Oli d'oliva
- Aigua
- Una branca d'api
- Una fulla de llorer
- Vi blanc
- Dues caienes
5 racions
Utensilis
Un cassó gran
Una cassola marinera gran
Uns estalvis
Un batedor de varetes
Una escorredora
Elaboració
Primerament, en un cassó amb: aigua, una branca d'api, i una fulla de llorer, escaldem durant deu minuts la tripa i les cocotxes de bacallà dessalades.
Tot seguit, les escorrem i les reservem.
A continuació, en una cassola marinera amb un raig d'oli d'oliva, fregim: la ceba picolada, els alls laminats i les dues caienes.
Quan tot plegat ja és ben rossejat, afegim un polsim de farina, un got de vi, i tres cullerots del brou de bullir la tripa i les cocotxes, i ho remenem amb el batedor de varetes.
Seguidament, afegim la tripa tallada a trossos menuts juntament amb les cocotxes, corregim de sal, i deixem coure fins que estiguin al nostre punt de cuit.
Ja per acabar,ho espolsem amb força julivert picolat, i ja ho podrem servir a taula amb uns estalvis a sota.
45min
Notes
Aquesta recepta es pot fer amb sidra asturiana, però és millor fer-la amb sidra basca d'Astigarraga.
Etiquetes: Cuina basca Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1702 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.