Cors de carxofa farcits
Categoria:
Llegums i verdures
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Dotze carxofes de mida gran, ( o dotze cors congelats)
- Aigua
- Sal
- El suc de mitja llimona
- 500 grams de carn trinxada de porc
- Dues tires de cansalada de panxeta, sense cotna
- Mitja ceba picolada
- Un tròs de blanc d'àpi
- Dos alls pelats
- Una pastanaga pelada
- Tomàquet fregit
- Ví negre
- Beixamel ( està en les meves receptes)
- Formatge ratllat
- Mantega
- Oli d'oliva
- Pebre negre en pols
6 racions
Elaboració
Primer de tot, netegem les carxofes, les escapsem, i amb l'ajud de un ganivet, tornejem la part del cor. Seguidament, les posem en un cassó amb: aigua, sal, i un raig de suc de llimona, perqué no s'ennegreixin. Quan són cuites, les escorrem, i les reservem.
Agafem les carns i les verdures i les passem per la picadora elèctrica, i les posem a fregir en una cassola amb oli d'oliva.
Quan tot plegat és mig fregit, corregim de sal i pebre, i hi afegim el tomàquet fregit.
Quan ja és mig cuit, afegim un raig de ví negre, i deixem que acabi de coure, i ho retirem del foc.
Seguidament, agafem les carxofes una a una, i les omplim amb el farcit que hem preparat.
Les posem en una safata per anar al forn, i les cobrim amb una mica de beixamel.
Tot seguit, les espolsem amb formatge ratllat, i un toc de mantega al damunt, i les posem en el forn a 180º, fins que estàn gratinades.
Seguidament, ja les podrem servir a taula, i ! bon profit ¡
1h
Notes
Aquesta recepta, la podem fer tot l'any, doncs si no hi han carxofes naturals, ho podem fer amb cors de carxofa congelats, que ja els venen nets, a punt per coure.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1401 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.