Cors de carxofa farcits

Categoria:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Dotze carxofes de mida gran, ( o dotze cors congelats)
  • Aigua
  • Sal
  • El suc de mitja llimona
  • 500 grams de carn trinxada de porc
  • Dues tires de cansalada de panxeta, sense cotna
  • Mitja ceba picolada
  • Un tròs de blanc d'àpi
  • Dos alls pelats
  • Una pastanaga pelada
  • Tomàquet fregit
  • Ví negre
  • Beixamel ( està en les meves receptes)
  • Formatge ratllat
  • Mantega
  • Oli d'oliva
  • Pebre negre en pols

6 racions

Elaboració

Primer de tot, netegem les carxofes, les escapsem, i amb l'ajud de un ganivet, tornejem la part del cor. Seguidament, les posem en un cassó amb: aigua, sal, i un raig de suc de llimona, perqué no s'ennegreixin. Quan són cuites, les escorrem, i les reservem.
Agafem les carns i les verdures i les passem per la picadora elèctrica, i les posem a fregir en una cassola amb oli d'oliva.
Quan tot plegat és mig fregit, corregim de sal i pebre, i hi afegim el tomàquet fregit.
Quan ja és mig cuit, afegim un raig de ví negre, i deixem que acabi de coure, i ho retirem del foc.
Seguidament, agafem les carxofes una a una, i les omplim amb el farcit que hem preparat.
Les posem en una safata per anar al forn, i les cobrim amb una mica de beixamel.
Tot seguit, les espolsem amb formatge ratllat, i un toc de mantega al damunt, i les posem en el forn a 180º, fins que estàn gratinades.
Seguidament, ja les podrem servir a taula, i ! bon profit ¡

1h

Notes

Aquesta recepta, la podem fer tot l'any, doncs si no hi han carxofes naturals, ho podem fer amb cors de carxofa congelats, que ja els venen nets, a punt per coure.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1401 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de gener:

Arròs amb bacallà
Arròs amb bacallà
Arrossos i pastes
Escarola amb romesco i bacallà
Escarola amb romesco i bacallà
Amanides i plats freds
Escalivada amb ganyims  i anxoves
Escalivada amb ganyims i anxoves
Amanides i plats freds Amanida
Xoriç a la sidra
Xoriç a la sidra
Carns Aperitiu
Tortell de Reis
Tortell de Reis
Postres i dolços Coca

Veure receptes de gener i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: