Coca de pasta de full, amb cabell d'àngel i grana de capellà
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Coca
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Pasta de full congelada, ( la podeu trobar a La Sirena )
- Un pot de cabell d'àngel
- Un pot de gelatina de poma
- Cent grams d'ametlla de palet
- 50 grams de pinyons
- Cent grams de nous pelades
- Cent grams de panses de Corint
- Vint prunes sense pinyol
- Dos ous batuts
- Ví de misa
- Aigua
- Sucre
- Farina
4 racions
Utensilis
Un corró per estirar la pasta de full.
Un corró punxador, per punxar la pasta de full.
Elaboració
Primer de tot, en un cassó amb aigua bullint, escaldem : les prunes i les panses, i les reservem. A part, agafem l'ametlla de palet, i la posem a torrar damunt un paper d'alumini espolsada amb sucre. Quan és mig torrada, la traiem, i la reservem.
Agafem la pasta de full, l'espolsem amb farina, i l'estirem amb el corró d'estirar, i la punxem amb el corró de punxar.
Tot seguit, la pintem amb ou, i cobrim tota la base, amb cabell d'àngel, amb l'ajud de un ganivet. Tot seguit, afegim : les panses, les prunes tallades en dues meitats, els pinyons, les nous, i l'ametlla de palet torrada. Amb l'ajud de una espàtula plana, presionem tot el conjunt, perqué quedi tot plegat ben enganxat.
Tot seguit, ho enfornem a 180º, fins que la pasta de full és cuita.
A continuació, ho pintem amb la gelatina de poma, desfeta amb una mica d'aigua en un cassó.
Tot seguit, ho posem en una safata de cartró amb blonda, i ja ho podrem servir a taula, acompanyada de un porronet de ví de misa, i !! bon profit !!
1h
Notes
La grana de capellà, és el mateix que el postre de mùsic, i els fruits secs.
El maridatge perfecte per aquesta coca, no és altre, que el ví de misa, i si ens el vebem amb un porronet, encara millor.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2586 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.