Carpaccio de ceps o ciurenys
Categoria:
Amanides i plats freds
Tipus de plat: Aperitiu
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Sis ceps de mida més aviat grossos
- Sal
- Oli d'oliva
- Vinagre de cava, sidra, o de mòdena.
- Suc de llimona
- Una punta de mostassa
- Pebre negre en pols
1 racions
Utensilis
Un bol de vidre
Un batedor de varetes
Elaboració
En primer lloc, netegem els ceps, i amb l'ajud d'un ganivet molt fí, els pelem, i els traiem l'esponja, que tenen sota el barret.
Tot seguit, els tallem a làmines ben fines, i els posem en el plat hon farem el carpaccio propiament dit.
Un cop hem cobert de ceps tot el fons del plat, els salpebrem, i fem la següent vinagreta : suc de llimona, un punt de mostassa, un raig de vinagre del que vulguem, sal, pebre negre, i amb l'ajud d'un batedor de varetes, anem muntant una vinagreta amb oli d'oliva, fins que tenim una vinagreta homogènea.
Seguidament, amb aquesta vinagreta, cobrim els ceps, i ho deixem macerar a la nevera, aproximadament una hora. Tot seguit, ja ens els podrem menjar, i gaudir d'un excel·lent carpaccio de ceps.
30min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
5962 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.