Carpaccio de ceps o ciurenys

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Sis ceps de mida més aviat grossos
  • Sal
  • Oli d'oliva
  • Vinagre de cava, sidra, o de mòdena.
  • Suc de llimona
  • Una punta de mostassa
  • Pebre negre en pols

1 racions

Utensilis

Un bol de vidre
Un batedor de varetes

Elaboració

En primer lloc, netegem els ceps, i amb l'ajud d'un ganivet molt fí, els pelem, i els traiem l'esponja, que tenen sota el barret.
Tot seguit, els tallem a làmines ben fines, i els posem en el plat hon farem el carpaccio propiament dit.
Un cop hem cobert de ceps tot el fons del plat, els salpebrem, i fem la següent vinagreta : suc de llimona, un punt de mostassa, un raig de vinagre del que vulguem, sal, pebre negre, i amb l'ajud d'un batedor de varetes, anem muntant una vinagreta amb oli d'oliva, fins que tenim una vinagreta homogènea.
Seguidament, amb aquesta vinagreta, cobrim els ceps, i ho deixem macerar a la nevera, aproximadament una hora. Tot seguit, ja ens els podrem menjar, i gaudir d'un excel·lent carpaccio de ceps.

30min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

5962 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: