Sopeta de gallina amb fideuets, i ous quadrats
Categoria:
Sopes i cremes
Tipus de plat: Sopa
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un quart de gallina, de la part del pit
- Dues carcases de gallina, o pollastre
- Quatre ous
- Una branca d'àpi
- Dos porros
- Dues pastanagues
- Una ceba, tallada en dues meitats
- Una patata pelada, tallada en dues meitats
- Sal
- Dotze torradetes de pa de motlle
- Aigua
- 150 grams, de fideus de cabell d'àngel
6 racions
Utensilis
Un motlle, per fer els ous quadrats, que el podem trobar en botigues d'estris per la cuina.
Elaboració
En una olla amb aigua, amb la quantitat que vulguem, posem: l'àpi, els porros, la ceba, les pastanagues, la patata, la gallina i les carcases, i ho posem a bullir en el foc, una hora i mitja. Seguidament, colem el brou, i posem la quantitat que necessitem per fer la sopa, en una cassola fonda. Tot seguit, agafem el pit de gallina, i el picolem ben menut, amb l'ajud d'un ganivet. Seguidament, l'afegim a la cassola, i corregim de sal.
Seguidament, afegim els fideus, apaguem el foc, i ho reservem.
A part, bullim els ous amb aigua i sal, i quan són cuits, els refredem i els pelem.
Un cop pelats, els posem en el motlle per fer-los quadrats, i un cop quadrats, amb l'ajud d'un ganivet ben fí, tallem 12 llesquetes de cinc milimetres de gruix.
A part, fem 12 torradetes de pa de motlle del mateix tamany que les llesquetes de l'ou.
Tornem a encendre el foc, i picolem les restes que han sobrat dels ous quadrats, i ho afegim a la sopa. Ho deixem coure cinc minuts més, i ja ho podrem servir en una sopera ben bonica. En el moment de servir la sopa, fiquem: la sopa en el plat, i a damunt, dues torradetes, amb els quadrets d'ou bullit, que quedin surant per damunt la sopa, i !! bon profit !!.
1h 30min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1236 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.