Gallina estofada a la pagesa amb fredolics
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Una gallina de dos quilos aproximadament
- 600 grams de fredolics en conserva en pot de vidre
- Quatre patates mitjanes
- Oli d'oliva
- Llard
- Sal
- Pebre negre en pols
- Vi ranci
- Una fulla de llorer
- Sofregit de tomàquet
- Brou de pollastre casolà
- Pa fregit
- Julivert
- Ametlles torrades
- Un all pelat
- Xocolata en pols
- Dues cebes tendres picolades
5 racions
Utensilis
Una cassola de terrissa gran amb tapa
Uns estalvis
Una paella gran
una batedora elèctrica
Una cullera de fusta gran
Una safata plana amb un paper de cuina
Elaboració
Primerament, escorrem els fredolics i els saltem en una paella amb un raig d'oli salpebrats, fins que hagin deixat anar tota la seva aigua, i els reservem.
A part,en una paella amb un raig d'oli d'oliva, fregim: mig fetge de la gallina, un grapat de pa, un all pelat sense el cor i quan ja ho tenim tot ben fregit, ho posem en el pot de la batedora juntament amb: les fulles d'un brot de julivert,un grapat d'ametlles torrades, una cullerada de xocolata en pols, mig got de vi ranci i un cullerot de brou de pollastre, i tot seguit passem la batedora elèctrica i un cop feta la picada, la reservem.
Seguidament, pelem les patates i les tallem en quadrats i les fregim fins que estiguin toves i daurades, i les reservem en una safata plana amb un paper de cuina, per treure l'excés d'oli.
A continuació, en una cassola de terrissa amb una mica de llard i un bon raig d'oli d'oliva, sofregim la gallina tallada en trossos regulars salpebrada, les cebes picolades i una fulla de llorer, i quan ja esta tot ben daurat, hi afegim un cullerot de sofregit de tomàquet, i tot seguit cobrim la gallina amb el brou de pollastre, posem el foc baix, tapem la cassola, i deixem que vagi coent-se fins que estigui ben tova, i tot seguit hi afegirem: els fredolics, la picada i les patates fregides, ho remenem amb la cullera de fusta, i deixarem que cogui tot plegat uns dotze minuts, apaguem el foc i ho deixem reposar cinc minuts, i ja ho podrem servir a taula en la mateixa cassola i uns estalvis a sota.
2h
Etiquetes: Cuina de tardor-hivern La cuina dels rostits Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1677 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.