Gallina estofada en pepitoria amb verduretes

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Una gallina de dos quilos (aproximadament)
  • Brou de pollastre casolà (el trobareu a les meves receptes)
  • Una ceba picolada
  • Una fulla de llorer
  • Tres pastanagues mitjanes
  • Tres alls aixafats
  • 200 grams de pèsols congelats
  • 200 grams de mongetes verdes planes congelades
  • Un cullerot de sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
  • Oli d'oliva
  • Llard de porc
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Un got de vi ranci
  • Pa fregit
  • Ametlles torrades
  • Julivert picolat
  • Un all pelat

6 racions

Utensilis

Una cassola de terrissa gran amb tapa
Uns estalvis
Batedora elèctrica

Elaboració

Primerament, tallem la gallina en trossos regulars, la salpebrem i la sofregim amb una mica de llard i un rajolí d'oli d'oliva en una cassola de terrisa.
Seguidament, afegim: la ceba picolada, els alls aixafats, el sofregit de tomàquet i la fulla de llorer.
Tot seguit, afegim el vi ranci, i deixem que redueixi.
A continuació, cobrim la gallina amb el brou de pollastre, la fiquem a foc mitjà, i hi afegim: els pèsols, les mongetes verdes tallades a trossos menuts i les pastanegues pelades i tallades a rodelles mitjanes.
Deixem que cogui a foc baix, amb la cassola tapada fins que veiem que ja casi és cuita.
A part, fem una picada amb: pa fregit, ametlles torrades, un all pelat i julivert picolat, ho passem per la batedora elèctrica i ho afegim a la cassola juntament amb la gallina.
Tot seguit, corregim de sal i deixem que s'acabi de coure tot el conjunt, i ja ho podrem servir a taula amb uns estalvis a sota de la cassola.

2h 30min


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1886 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: