Tripa de bacallà, estofada amb cigrons

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 800 grams de tripa de bacallà
  • 800 grams de cigrons, cuits,( també els podem coure nosaltres )
  • Un pot de polpa de pebrots xoricers,( o la podem fer nosaltres, rascant els pebrots escaldats, previàment)
  • Dues fulles de llorer
  • Tres alls pelats
  • Dues cebes tallades per la meitat
  • Julivert picolat
  • Sofregit de tomàquet,( està en les meves receptes)
  • Una branca d'àpi
  • Sal
  • Oli d'oliva
  • Pa fregit
  • Ametlles torrades
  • Aigua
  • Mig got de conyac

6 racions

Elaboració

Primer de tot, posem la tripa a dessalar amb aigua, fins que és al punt que ens agradi.
Tot seguit, en un cassó amb aigua, posem: una fulla de llorer, una ceba, la branca d'àpi, i la tripa de bacallà, i la fem coure uns deu minuts, i la retirem.
A part, en una cassola de terrissa amb oli d'oliva, fregim: els alls, una fulla de llorer, i la ceba picolada. Quan tot plegat és mig fregit, afegim unes cullerades de sofregit de tomàquet, i el conyac. A continuació, afegim una mica del brou de bullir la tripa, prèviament colat, i deixem que cogui tot plegat, uns deu minuts.
Seguidament, posem la tripa i els cigrons, i quan tot plegat és cuit, fem una picada amb : el pa fregit, dues cullerades de polpa de pebrots xoricers, el julivet picolat, un grapat d'ametlles torrades,( pelades), i un gra d'all pelat.( Aquesta picada, la farem en el morter).Tot seguit, afegim la picada a la cassola, corregim de sal, i deixem que s'acabi de couere tot plegat, uns deu minuts més, i ja podrem treure la cassola a taula, i !! bon profit!!

1h


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

7132 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de gener:

Arròs amb bacallà
Arròs amb bacallà
Arrossos i pastes
Escarola amb romesco i bacallà
Escarola amb romesco i bacallà
Amanides i plats freds
Escalivada amb ganyims  i anxoves
Escalivada amb ganyims i anxoves
Amanides i plats freds Amanida
Xoriç a la sidra
Xoriç a la sidra
Carns Aperitiu
Tortell de Reis
Tortell de Reis
Postres i dolços Coca

Veure receptes de gener i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: