Mona de pasqua
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Pastís
Recepta per forn
Típica de: Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
Pa de pessic:
- 125 g de farina
- 125 g de sucre
- 4 ous
- 1 culleradeta de llevat en pols
- Ratlladura de llimona
Farcit:
- 1/2 pot de melmelada d'albercoc
- 2 cullerades de conyac
Cobertura:
- 1 pot de melmelada d'albercoc
- Ametlla granet torrada
- Fruites confitades i cireres
8 racions
Utensilis
Batedora electrica, llengua, un bol gran, un cassó petit.
Elaboració
En un bol, bateu els ous amb el sucre, fins que faci relleu, afegir-hi la ratlladura de la llimona i la farina amb el llevat. Tot passat per un colador metalic.
Remeneu-ho amb molta suavitat, ja que pot baixar la massa.
Unteu un motlle de 26 cm amb margarina i paper de forn al fons també untat. Aboqueu-hi la massa i poseu-ho al forn a 170ºC durant 30 a 35 minuts. Al treure'l, deixeu-lo refredar samunt d'una reixeta. Despres talleu-lo per la meitat i farciu-lo amb els ingredients del farcit. Torneu-ho a tapar-lo posant l'altra part a sobre.
En un petit cassó, feu bullir la melmelada fins que quesi una mica liquida, passeu-la pel colador xinés i deixeu-la refredar una mica. Cobriu tot el pastís i els costats poseu-hi l'ametlla granet (si es per un aniversari de nens hi poseu posar-hi galetes princesa o fideus de xocolata i les espelmes corresponens).
Per damunt poseu-hi les fruites alternades i alguna figura de xocolata.
Pinteu amb melmelada les fruites,ja que si no es resequen
1h
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
5006 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.