Cassola de Quaresma
Categoria:
Peixos i mariscos
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 2 cues de bacallà.
- 2 ous.
- 150 g de pèsols.
- 2 carxofes.
- 12 ametlles.
- 2 rametes de julivert.
- 3 dents d'all.
- Sal.
- Aigua.
- Oli d'oliva arbequina.
- 3 cullerades soperes de tomaca triturada.
- Farina.
- Ceba.
2 racions
Utensilis
Morter, cassola, paella i 2 cassons.
Elaboració
1. Es fan bullir els ous perquè quedin dus. Suggerència: s'hi pot tirar un rajolí de vinagre i un polsim de sal, això es fa perquè els ous no es badin.
2. En un cassó amb aigua calenta, es fan bullir els pèsols, s'hi posa una mica de sal.
3. Es treuen las fulles dures de les carxofes, i en un cassó amb aigua calenta es fan bullir amb una mica de sal, i un rajolí de llimona.
4. En una paella amb oli de oliva calent s'hi posen les cues de bacallà que abans haurem enfarinat. El bacallà pot ser congelat.
5. En un morter primer picarem les ametlles, no es necessari que quedin massa fines, hi agregarem las dents d'all i el picarem igual, després picarem el julivert i finalment hi posarem un rajolí del oli de la paella on haurem fregit el bacallà.
6. En una cassola s'hi acaba de tirar l'oli d'oliva, es pela la ceba i es fa a trossets petits i es posa a la cassola i es daura una mica sense que es cremi. Quan això està s'hi agrega la tomaca i es va remenant fins que esta sofregit. S'hi tira la picada i es remena perquè agafi una mica de gust. Després s'hi tira l'aigua dels pèsols, si pot ser calenta, es pelem el ous i es parteixen per la meitat i es col·loquen a la cassola. Finalment s'hi agreguen els pèsols, les carxofes i les cues de bacallà. Es rectifica de sal i es deixa coure una mica més. S'apaga el foc i es deix tapat perquè es confiti una mica.
1h
Notes
Es pot acompanyar amb patates de xurro, o sucant una mica de pa, o també sense res.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
4313 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.