Calçots arrebosats

Ingredients

  • Calçots 20 (4 o 5 per cap).

Per a la salsa:

  • 8 ametlles torrades.
  • 1 pebrot de romesco.
  • 1 tomàquet madur.
  • 3 alls.
  • Pa ratllat.
  • Julivert.
  • Oli.
  • Vinagre.
  • Sal.

Per l'arrebossat:

  • Farina.
  • Aigua, ben freda.

4 racions

Elaboració

1. Escalivarem els calçots, dos alls i el tomàquet, els podem fer a la brasa o al forn. Embolicarem els calçots en paper de diari i els reservarem.
2. Escaldarem el pebrot de romesco fins que estigui ben tou, li traurem les llavors i el maneg, el posarem en el got del batedor, també i posarem les ametlles torrades i pelades, les avellanes, els dos alls rostits i l'all cru, el tomàquet pelat i el julivert i la sal, ho triturarem tot, i anirem afegien oli fins aconseguir que la salsa ben fina. Afegirem una mica de vinagre al gust, i rectificarem si cal de sal.
3. Pelarem els calçots. En un plat posarem dues o tres cullerades de farina i la desfarem amb aigua ben freda( ni molt espessa ni molt claret), si convé s'afegeix farina o aigua.
4. Posarem una paella al foc amb força oli fins que estigui ben calent. Mullar els calçots amb la preparació de la farina i els fregim fins que estiguin daurats. els posarem sobre un paper de cuina perquè deixin anar l'excés d'oli.
5. Els menjarem acabats de fer perquè no s'estovi l'arrebossat,acompanyats de la salsa es romesco.

45min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1576 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

2 comentaris:

Quim Lleonart diu:
Amiga Rosa Maria Llurba, en el meu blog, tinc la recepta" calçots amb samarreta", que és una altra manera, de fer els calçots, i que la pots trovar interesant. Rep una salutació. QuimLleonart
Rosa Maria Llurba Gallisá diu:
Hola Quim, moltes gracies per valorar les meves receptes. Ja provaré els calçots amb samarreta. Salutacions, Rosa Mª

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: