Coca de pasta de full amb calçots i botifarres
Categoria:
Altres
Tipus de plat: Coca
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- La part blanca de sis calçots
- Una botifarra culana blanca
- Una botifarra culana negre
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre negre en pols
- Sis tomàquets madurs, mitjans
- Pasta de full congelada ( de la mida per fer una coca gran)
- Farina
4 racions
Utensilis
Un corró per estirar la pasta
Un corró per punxar la pasta
Un pinzell
Una safata per abar al forn
Paper sulfuritzat per anar al forn
Una safata de cartró amb blonda
Elaboració
Primerament, en una paella amb un raig d'oli d'oliva fregim a foc baix, els calçots tallats a rodelles ben fines, salpebrats. Quan són ben fregits, ( confitats) els reservem.
A part, tallem els tomàquets en rodelles ben fines i les reservem.
Seguidament, tallem les botifarres tant la blanca com la negre a rodelles de mig dit de gruix, i les reservem.
Espolsem el marbre de la cuina amb farina, i estirem la massa de pasta de full. La posem a la safata del forn, amb un paper sulfuritzat a sota. Tot seguit, la punxem amb l'ajud del corró de punxar, i dobleguem tota la vora de la pasta de full.
Seguidament, cobrim tot el fons de la planxa amb les rodelles de tomàquet, afegim els calçots confitats damunt, i acabem posant-hi les rodelles de botifarres ben repartides a sobre. Ho enfornem a 180º, fins que veiem que la pasta de full és daurada i la traiem.
Abans que refredi, pintem tota la coca amb oli d'oliva amb l'ajud d'un pinzell, i ja la podrem treure a taula amb una safata de cartró amb una blonda.
1h
Notes
Aquesta coca, la podem fer amb botifarra d'ou pel dijous gràs
Etiquetes: La cuina del calçot Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3166 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.