Pastís de castanya, ametlla i avellana
Categoria:
Postres i dolços
Recepta per forn
Dieta: celíaca
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 3 ous
- 120gr. de sucre moreno
- 1/4 de tassa de llet vegetal (soja o arròs)
- 1/4 de tassa d'oli d'oliva
- 2 sobres de llevat en pols
- 160gr. de farina de castanya
- 100gr. d'avellanes crues
- 100gr. d'ametlles torrades
- 4 culleradetes de cacau 100% pur
8 racions
Utensilis
Picadora
Elaboració
Primer de tot piquem les avellanes i les ametlles, jo ho he fet amb la picadora i ho reservem.
Preparats els fruits secs, anem a fer la massa del pa de pessic.
Comencem posant els ous i el sucre en un bol i ho remenem molt bé, fins que hagi augmentat el volum i el sucre estigui ben desfet.
Afegim la llet i l'oli tornem a remenar.
Jo ho faig amb varilles elèctriques, i aquestes fan que l'esponjositat es noti.
Finalment, hi barregem la farina, les ametlles i les avellanes, el llevat i el cacau, i tornem a remenar, i deixem la barreja reposant a la nevera durant 90 minuts.
Passats els 90 minuts, ho posem en un motlle tipus plum cacke i ho enformen, a una temperatura de 160º durant una hora. Passat aquest temps, punxem amb una agulla per comprovar que estigui cuit i ho treiem del forn i ho deixem reposar.
És un pastisset per menjar l'endemà, està més bo. Sobre tot, l'aroma de cacau es nota més.
2h
Notes
Podeu veure més informació a www.b12.cat
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2161 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.