Peixet de vedella rostit amb pure de patates i prunes
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Rostit
Recepta per forn
Estació: tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 1 peixet de vedella en un sol tros
- 1 ceba
- 1 pastanaga
- 1 tomàquet madur
- 100 ml de vi blanc
- 1 culleradeta de maizena
- 600 g de patates
- 1/2 litre de caldo
- 2 rovells d'ou
- 25 g de mantega
- 100 g de prunes seques sense pinyol
- Oli, sal i pebre
8 racions
Elaboració
En una cassola que pugui anar al forn, es daura a foc viu la carn sense lligar, s'hi posa sal i pebre, després la ceba, la pastanaga i el tomàquet pelats i tallats a trossos.
Poseu-ho al forn ja calent a 200ºC
A mitja cocció s'hi tira el vi.
Quan ja és cuita la carn i es treu l'oli de la cocció, procurant deixar la substància del rostit o suquet fosc, s'hi aboca el caldo i es deixa coure uns 5 minuts.
S'espesseix aquest suquet amb la culleradeta de maizena desfeta amb un dit d'aigua freda o caldo fred.
Es bullen les patates i es passen pel passapurés afegint-hi la mantega, els rovells d'ou i un xic de pebre.
Es torna a posar al foc uns dos minuts anant-ho remenant. Es talla la carn i es col·loca en una safata.
S'adorna amb el puré de patates ajudant-nos de la mànega pastissera i s'acaba amb les prunes.
1h
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
6665 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.