Rodó de gall d'indi, ( pavo ) a la taronja
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Rostit
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Dues patates grosses, pelades
- Un rodó de gall d'indi, de 600 grams
- Salsa de taronja.( està en les meves receptes)
- Una picada de: oli d'oliva, alls i julivert, (feta amb la batedora elèctrica)
- Sal
- Pebre negre en pols
- Oli d'oliva
- Una copa de conyac
- Un raig de ví blanc
- Herbes provençals,( en pols)
- Sis alls pelats
- Dues fulles de llorer
2 racions
Utensilis
Un estri, per fer boles de patata.
Elaboració
Primer de tot, agafem el rodó de gall d'indi, el posem en una safata fonda per anar al forn, el salpebrem, l'espolsem amb herbes provençals, el reguem amb el ví, el conyac, un bon raig d'oli d'oliva, hi afegim els alls pelats, i el llorer, i ho enfornem a 180º, fins que és cuit. Tot seguit, el deixem refredar, abans de tallat-lo en rodelles d'un dit de gruix.
A part, agafem les patates ja pelades, i amb l'ajud de l'estri per fer boles, anem buidant les patates, i posem les boletes a fregir, amb oli d'oliva.
Quan les boles són roses, les saltem en una paella, juntament, amb unes cullerades de picada, i les reservem.
A part, en un cassó, escalfem la salsa de taronja, i tot seguit, passem a muntar el plat:
Agafem el rodó de gall d'indi, el tallem a rodelles d'un dit de gruix, i l'anem posant en semi-cercle al capdamunt del plat. A la part d'abaix, posem un niu de boletes de patates, i un cop fet això, agafem la salsa de taronja, i cobrim tot el rodó de gall d'indi, i ja ho tindrem llest, per servir a taula.
1h 10min
Notes
Sempre que coem una carn al forn, acostuma a ser, 45 minuts, per quilo de carn.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
4587 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.