Coca de pasta de full, amb xixorrites, i olives negres
Categoria:
Altres
Tipus de plat: Coca
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Una placa de pasta de full
- Un ou batut
- Sal
- Oli d'oliva
- 300 grams, de xixorrites
- Tomàquet fregit
- 200 grams, d'olives negres, sense pinyol
- Una ceba picolada
- 200 grams, de formatge ratllat
- Farina
6 racions
Utensilis
Una safata, per anar al forn
Un corró, per estirar la pasta
Un corró, per punxar la pasta
Paper sulfurat,( paper del forn)
Elaboració
En un cassó amb oli d'oliva, fregim la ceba picolada. Seguidament, afegim el tomàquet i les xixorrites. Quan tot és mig fregit, corregim de sal, i ho reservem.
A part, espolsem amb farina la taula de treball, i amb l'ajud del corró, estirem la pasta de full, i seguidament la posem a la safata del forn, amb un full de paper sulfuritzat.
A continuació, passem el corró punxador per damunt de la planxa de full, i amb l'ajud dels dits, dobleguem totes les voreres de la placa, i ho pintem amb l'ou batut.
Seguidament, omplim tota la base amb la salsa de xixorrites, escampem les olives pel damunt, ho espolsem amb formatge ratllat, i ho enfornem a 180º, fins que la coca, és torradeta, i ja la podrem treure a taula, amb una safata amb blonda.
40min
Etiquetes: Cuina amb xixorrites Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1531 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.