Potatge de cigrons a la riojana

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 800 grams de cigrons cuits
  • Tres tires de cansalada de panxeta ( sense la cotna)
  • Tres tires de xoriç ( xistorra)
  • Tres litres d'aigua mineral
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Tres fulles de llorer
  • Una ceba picolada
  • Un pebrot verd picolat
  • Sis alls pelats, laminats
  • Una cullerada sopera de pebre vermell dolç
  • Mig got de vi blanc
  • Tres cullerots de sofregit de tomàquet ( el podeu trobar a les meves receptes)

6 racions

Utensilis

Una cassola fonda i ample
Una espàtula de fusta
Una sopera de porcellana ben bonica

Elaboració

Primerament, agafem la cansalada i el xoriç i els tallem a trossos regulars més aviat petits. Seguidament, posem un raig d'oli d'oliva a la cassola i posem a fregir: la cansalada, el xoriç, la ceba, el pebrot i les fulles de llorer.
Quan tot plegat és mig fregit, afegim el sofregit de tomàquet i el vi blanc, i deixem que s'acabi de fregir. A continuació, afegim l'aigua i deixem que arrenqui a bullir.
Seguidament posem els cigrons i deixem que cogui tot plegat una estona més.
A part, en una paella amb un raig d'oli d'oliva, fregim els alls laminats i quan són mig fregits, els hi afegim el pebre vermell, i abans no es cremi ho afegim a la cassola juntament amb el potatge de cigrons. Corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns deu minuts més, i ja ho podrem servir a taula en una sopera ben bonica.

1h 15min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2148 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

Receptes destacades de gener:

Arròs amb bacallà
Arròs amb bacallà
Arrossos i pastes
Escarola amb romesco i bacallà
Escarola amb romesco i bacallà
Amanides i plats freds
Escalivada amb ganyims  i anxoves
Escalivada amb ganyims i anxoves
Amanides i plats freds Amanida
Xoriç a la sidra
Xoriç a la sidra
Carns Aperitiu
Tortell de Reis
Tortell de Reis
Postres i dolços Coca

Veure receptes de gener i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: