Potatge de cigrons a la riojana
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 800 grams de cigrons cuits
- Tres tires de cansalada de panxeta ( sense la cotna)
- Tres tires de xoriç ( xistorra)
- Tres litres d'aigua mineral
- Oli d'oliva
- Sal
- Tres fulles de llorer
- Una ceba picolada
- Un pebrot verd picolat
- Sis alls pelats, laminats
- Una cullerada sopera de pebre vermell dolç
- Mig got de vi blanc
- Tres cullerots de sofregit de tomàquet ( el podeu trobar a les meves receptes)
6 racions
Utensilis
Una cassola fonda i ample
Una espàtula de fusta
Una sopera de porcellana ben bonica
Elaboració
Primerament, agafem la cansalada i el xoriç i els tallem a trossos regulars més aviat petits. Seguidament, posem un raig d'oli d'oliva a la cassola i posem a fregir: la cansalada, el xoriç, la ceba, el pebrot i les fulles de llorer.
Quan tot plegat és mig fregit, afegim el sofregit de tomàquet i el vi blanc, i deixem que s'acabi de fregir. A continuació, afegim l'aigua i deixem que arrenqui a bullir.
Seguidament posem els cigrons i deixem que cogui tot plegat una estona més.
A part, en una paella amb un raig d'oli d'oliva, fregim els alls laminats i quan són mig fregits, els hi afegim el pebre vermell, i abans no es cremi ho afegim a la cassola juntament amb el potatge de cigrons. Corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns deu minuts més, i ja ho podrem servir a taula en una sopera ben bonica.
1h 15min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2148 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.