Supremes de salmó al cava, amb cloïsses i gambetes

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Quatre supremes de salmó de 300 grams cada una aprox.
  • Mitja ampolla de cava brut nature
  • Una ceba tendra
  • 300 grams de cloïsses
  • 300 grams de gambetes pelades, congelades
  • Julivert picolat
  • Un got de conyac
  • Aigua
  • Sal
  • Oli d'oliva
  • Pebre negre en pols
  • Maizena,( si cal)
  • Farina

4 racions

Utensilis

Una cassola marinera
Batedora elèctrica
Batedor de varetes
Colador fí
Una paella gran
Un cassó mitjà

Elaboració

Primerament, deixarem les cloïsses en aigua i sal unes hores, i tot seguit, les obrirem en un cassó i les reservarem, tot colant el suc amb un colador fí.
A part, en una paella amb un raig d'oli d'oliva, saltejarem les gambetes, les flamejarem amb un raig de conyac, i les reservarem.
A continuació, en la cassola marinera amb un raig d'oli d'oliva, fregirem la ceba tendra picolada. Quan la ceba sigui ben daurada, l'espolsarem amb una mica de farina i tot seguit afegirem el suc de les cloïsses i la mitja ampolla de cava. Sense deixar de remenar amb el batedor de varetes, afegirem un raig d'aigua i corregirem de sal.
Seguidament, passarem la batedora elèctrica, i amb l'ajud del batedor de varetes, ho passarem pel colador fí altre cop a la cassola marinera.
Quant la salsa ja faci xup-xup posem el foc a potencia baixa, afegim les supremes salpebrades, les cloïsses, les gambetes, i deixem que coguin les supremes de salmó uns sis minuts per banda, fins que estiguin al nostre gust de cuites. Abans de treure-les a taula, les espolsarem amb julivert ben picolat, i les deixarem coure cinc minuts més, abans de servir-les. (Si cal espessir la salsa, podem fer-ho amb una mica de maizena diluida amb aigua freda).

1h 10min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1771 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: