Endivies amb formatge blau, gratinades
Categoria:
Llegums i verdures
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Quatre endivies mitjanes
- 200 grams de formatge blau
- Nata líquida per muntar
- Conyac
- Sal
- Pebre negre en pols
- Oli d'oliva
- Formatge ratllat
4 racions
Utensilis
Batedora elèctrica
Batedor de varetes
Safata plana per anar al forn
Una espàtula plana fina, per servir les endivies
Un cassó mitjà
Elaboració
Primerament, en el pot de la batedora, posem: el formatge blau, la nata líquida i un raig de conyac ho passem tot plegat per la batedora elèctrica, i ho aboquem en un cassó posant-ho a foc baix, tot remenant amb el batedor de varetes, fins aconseguir una crema fina i homogènea. Un cop feta, la reservem.
A part, agafem les endivies tallades en quatre trossos a lo llarg, les posem en la safata per anar al forn, les salpebrem hi afegim un rajolí d'oli, i les enfornem a 180º, fins que siguin cuites. Tot seguit, les cobrim amb la crema de formatge blau, les espolsem amb formatge ratllat i les gratinem fins que són ben rosses. Tot seguit, les posem en plats individuals, i ja les podem servir a taula.
40min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2099 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.