Bandes de pasta de full amb xerris i anxoves
Categoria:
Altres
Tipus de plat: Coca
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Una anxova salada, per persona
- Una safata de tomàquets xerri
- Un manat de porradell,( cebollino)
- Sal
- Pebre negre en pols
- Oli d'oliva
- Aigua
- Farina
- Un ou batut
1 racions
Utensilis
Un corró per estirar la pasta de full
Un corró per punxar la pasta
Un full de paper sulfuritzat pel forn
Un pinzell
Un bol de vidre, petit
Elaboració
Primerament, posarem a dessalar les anxoves en aigua freda, i pasades unes hores les netegarem, els hi traiem les espines, i les deixem en una safata cobertes amb oli d'oliva.
A part, agafem el porradel, el picolem ben picolat, i el reservem.
Tot seguit, tallem els tomàquets xerri en dues meitats i els reservem.
A continuació, espolsem farina en el marbre de la cuina, i amb l'ajud del corró, estirem la pasta de full, i la punxem amb el corró punxador. Tot seguit, tallem unes bandes rectangulars de mida més aviat mitjana, les pintem amb ou batut, i seguidament, repartim les meitats de xerri per tota la superfície de la banda, boca amunmt. Ho salpebrem, ho reguem amb un rajolí d'oli, i ho fiquem en el forn a 180º, fins que la pasta de full és ben rossa.
Acte seguit, espolsem una mica de porradell picolat pel damunt, afegim dos filets d'anxova amb oli a lo llarg, i ja ho podrem servir a taula.
40min
Notes
Farem tantes bandes de full, com persones siguem a taula
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1102 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.