Delicies de pasta de full amb codonyat i crema pastissera
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Coca
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Crema pastissera,( la podeu trobar a les meves receptes)
- Dues capses de pasta de full de la Sirena
- 200 grams de pinyons
- 200 grams de sucre
- 3 ous batuts
- 300 grams de codonyat,( també podeu fer qualsevol de les receptes que hi han a receptes.cat)
- Farina
6 racions
Utensilis
Safata plana, per anar al forn
Paper sulfuritzat
Una pala per cremar, o un bufador
Ganivet petit de serra
Una safata de cartró amb blonda, ( per servir a taula)
Un corró per estirar la pasta de full
Un pinzell
Una mànega pastissera amb un broc mitjà
Elaboració
Primerament, fem la crema pastissera tal com explico a la meva recepta, i un cop feta la reservem. Seguidament, espolsem el marbre de la cuina amb una mica de farina, i estirem la pasta de full, (només una mica perqué convé que ens puji).
Un cop estirada la pasta de full, amb l'ajud d'un ganivet, tallem sis rectangles de mida mitjana, els pintem amb ou batut, escampem uns quants pinyons pel damunt, ho espolsem amb sucre i ho enfornem a 180º, fins que la pasta de full és torradeta.
Un cop el full és fred, amb un ganivet de serra petit, obrim per la meitat amb molt de compte que no es trenquin. Tot seguit, cobrim la base amb unes tires de codonyat, i amb l'ajud de la mànega pastissera fem una capa de crema. Seguidament, espolsem amb sucre la crema i la cremem amb l'ajud del bufador. Tot seguit, tapem amb la pasta de full amb pinyons, ho posem a la safata de cartró, i ja ho podrem servir a taula.
1h
Notes
El codonyat, en comptes de comprar-lo podeu fer qualsevol de les receptes que hi han penjades a receptes.cat. que són magnífiques.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1260 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.