Romanesco gratinat amb panses i pernil
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Lasanya
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un litre de salsa aurora( la podeu trobar a les meves receptes)
- Formatge ratllat
- Mantega
- 150 grams de panses de corint
- 200 grams de pernil salat picolat
- Sal
- Aigua
- Un romanesco gran( tipus de bròquil )
6 racions
Utensilis
Sis cassoletes de terrissa de mida de les de crema catalana
Una cassola alta metàlica
Una escorredora
Un cassó mitjà
Un colador fí
Una safata plana per anar alforn
Sis plats grans de porcellana blanca
Sis tovallons de paper
Elaboració
Primerament, posem aigua en una cassola fonda i un grapat de sal. Quan l'aigua arrenca a bullir, afegim el romanesco tallat a botonets, i deixem que cogui fins a quedar al "dente".
Tot seguit, l'escorrem i el reservem. A continuació el repartim entre totes les cassoletes i ho reservem.
A part, en un cassó amb aigua calenta, escaldem les panses i les reservem.
Agafem el pernil i el picolem ben picolat i el reservem.
Seguidament, espolsem el romanesco amb les panses i el pernil picolat, el cobrim amb una mica de salsa aurora, l'espolsem amb una mica de formatge ratllat, hi afegim un toc de mantega i ho posem en el forn a 180º, fins que el formatge és ben rosset, i ho podrem treure a taula en un plat amb un tovalló a sota per que no cremi.
1h 10min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1035 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.