Mussaca vegetal
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Remenat
Recepta per forn
Típica de: Grècia → Tot el país
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Samfaina
- Beixamel
- Vuit albergínies mitjanes
- Sal
- Oli d'oliva
- Formatge ratllat
- Mantega
- Tomàquet fregit de pot
4 racions
Utensilis
Una paella gran
Una safata fonda, per anar al forn
Un batedor de varetes
Elaboració
Primerament, farem la samfaina com explico a la meva recepta, i un cop feta, la reservem.
Tot seguit, farem la beixamel com explico a la meva recepta, i un cop feta, hi afegirem dos cullerots de tomàquet fregit, tot remenant-ho amb el batedor de varetes, i aixi tindrem la salsa aurora. Un cop feta, la reservem damunt la planxa calenta.
Seguidament, agafem les albergínies, les tallem a tires primes a lo llarg, les salem i les fregim en oli d'oliva. Un cop fregides, les anem posant en el fons de la safata untat amb mantega.
Un cop ja hem fet una capa d'albergina, afegim una capa de samfaina, i fem una altre capa d'albergínia. A continuació, fem una altra capa de samfaina, i acabem de fer la mussaca, amb l'última capa d'albergínia.
Fet aquest procés, ho cobrim amb la salsa aurora, espolsem amb formatge ratllat, afegim uns tocs de mantega pel damunt, i ho enfornem a180º, fins que el formatge sigui ben rosset, i ja ho podrem servir a taula.
1h 10min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1481 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.