Mariscada freda amb romesco

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 12 escamarlans de mida gran ( 10 per quilo )
  • 16 llagostins de mida gran
  • 40 musclos de mida grossa
  • 32 cargols punxencs
  • Aigua
  • Sal
  • Dues fulles de llorer

4 racions

Utensilis

Dos cassons grans
Quatre plats grans ( de presentació ) de porcellana blanca
Quatre salseretes individuals
Una safata metal·lica gran

Elaboració

Primerament, prepararem el meu romesco, com explico a la meva recepta, i el distribuirem entre les quatre salseretes.
Seguidament, en un cassó amb un dit d'aigua, obrirem els musclos, i quan estguin oberts, els traurem mitja clova, i els reservarem.
Tot seguit, pelarem els escamarlans ( en crú es pelen més bé ), reservarem els caps en el congelador, per quan tinguem que fer un fumet.
A continuació, fem el mateix amb els llagostins. Tot seguit, bullim tant els escamarlans com els llagostins amb aigua bullin amb un polsim de sal i dues fulles de llorer, i un cop han bullit sis minuts, els traiem i els deixem refredar.
Seguidament, en un cassó amb aigua bullint amb un polsim de sal i dues fulles de llorer, coem els cargols punxencs, durant deu minuts, i un cop cuits, els reservem.
En el moment de presentar el plat a taula, posem : una salsereta en el centre del plat, en el costat de la dreta a la part de dalt, posem els escamarlans, i a l'altre costat, els cargols.
A la part de baix del plat a l'esquerra, posem els llagostins i a la part de baix a la dreta, posem els musclos . Tot seguit, ja ho podrem treure-ho a taula de manera individual.

1h


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1304 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: