Mariscada freda amb romesco
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Tapes
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- 12 escamarlans de mida gran ( 10 per quilo )
- 16 llagostins de mida gran
- 40 musclos de mida grossa
- 32 cargols punxencs
- Aigua
- Sal
- Dues fulles de llorer
4 racions
Utensilis
Dos cassons grans
Quatre plats grans ( de presentació ) de porcellana blanca
Quatre salseretes individuals
Una safata metal·lica gran
Elaboració
Primerament, prepararem el meu romesco, com explico a la meva recepta, i el distribuirem entre les quatre salseretes.
Seguidament, en un cassó amb un dit d'aigua, obrirem els musclos, i quan estguin oberts, els traurem mitja clova, i els reservarem.
Tot seguit, pelarem els escamarlans ( en crú es pelen més bé ), reservarem els caps en el congelador, per quan tinguem que fer un fumet.
A continuació, fem el mateix amb els llagostins. Tot seguit, bullim tant els escamarlans com els llagostins amb aigua bullin amb un polsim de sal i dues fulles de llorer, i un cop han bullit sis minuts, els traiem i els deixem refredar.
Seguidament, en un cassó amb aigua bullint amb un polsim de sal i dues fulles de llorer, coem els cargols punxencs, durant deu minuts, i un cop cuits, els reservem.
En el moment de presentar el plat a taula, posem : una salsereta en el centre del plat, en el costat de la dreta a la part de dalt, posem els escamarlans, i a l'altre costat, els cargols.
A la part de baix del plat a l'esquerra, posem els llagostins i a la part de baix a la dreta, posem els musclos . Tot seguit, ja ho podrem treure-ho a taula de manera individual.
1h
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1304 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.