Popets estofats amb escalivada i olives negres d'Aragó
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Estofat
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un pebrot vermell gran
- Una albergínia grossa
- Una ceba grossa
- Tres tomàquets vermells, grossos
- Sal
- Oli d'oliva
- Aigua
- 200 grams d'olives negres d'Aragó
- 800 grams de popets congelats 40/60
- Picada feta amb oli, all i julivert picolat
4 racions
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
Una paella gran
Una safata fonda per anar al forn
Una espàtula de fusta
Un ratllador
Elaboració
Primerament, en una safata fonda, posem: el pebrot, els tomàquets, l'albergínia i la ceba, amb un polsim de sal, un raig d'oli i un dit d'aigua, en el forn a 180º, per escalivar.
Quan tot plegat ja és escalivat, ho traiem i reservem.
A part, en una paella amb un raig d'oli d'oliva, saltegem els popets a foc baix.
Quan ja són cuits, els afegim tres cullerades soperes de picada d'all i julivert, i els reservem. Seguidament, pelem tots els ingredients de l'escalivada, els tallem a trossos regulars, i els posem a la cassola de terrissa, juntament amb els popets, els tomàquets escalivats (ratllats), i les olives negres.
Tot seguit, ho reguem amb una mica més de picada, ho remenem amb l'espàtula de fusta, i ho deixem coure tot plegat uns deu minuts més, i ja ho podrem servir a taula en la mateixa cassola.
1h 30min
Etiquetes: La cuina dels popets Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2140 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.