Broquetes de xai i cansalada, amb arròs saltejat
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Broqueta
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Sis trossos de cuixa de xai, tallats a trossos quadrats d'uns tres centimetres, aproximadament
- Sis trossos de cansalada de panxeta, tallats a trossos quadrats d'uns tres centimetres aproximadament
- Sal
- Oli d'oliva
- Herbes provençals
- Pebre negre en pols
- Tres alls aixafats
- Vi blanc
- 100 grams d'arros
- Aigua
- Una tira de cansalada fumada, picolada
- Julivert picolat
1 racions
Utensilis
Una safata plana per anar al forn
Un plat gran de porcellana blanca
Una flamereta mitjana
Un cassó mitjà
Una paella mitjana
Dues broquetes de fusta
Elaboració
Primerament, posem aigua, sal i l'arros en un cassó i el bullim fins que l'arròs és al " dente ".
Tot seguit, l'escorrem i el saltegem amb un rajolí d'oli i la cansalada picolada, i ho reservem.
Seguidament, agafem una broqueta, i anem puntxant : un tall de xai, un tall de cansalada, i així, fins a tenir tres talls de xai i tres de cansalada.
Tot seguit, els salpebrem, els espolsem amb herbes provençals, i els fiquem en la safata per anar al forn.
Seguidament, afegim els tres alls aixafats, un rajolí de vi blanc, i un raig d'oli d'oliva, i ho posem en el forn a 180º, fins que veiem que les carns són cuites.
En el moment de servir-ho, fem una creu amb les broquetes en el centre del plat, i a la part de baix fem un niu d'arròs amb l'ajud d'una flamereta, espolsem una mica de julivert pel damunt, i ja ho podrem servir a taula.
40min
Notes
Farem tantes broquetes com persones siguem a taula, ( dues per persona )
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2212 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.