Quiche Lorraine a la paisana

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: França → Tot el país
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Pasta de full
  • Una albergínia petita
  • Un carbassó petit
  • La part blanca de dos porros
  • Tres ous batuts
  • Sal
  • Oli d'oliva
  • Farina
  • 200 cl. de nata líquida per muntar
  • 100 cl. de llet sencera
  • 200 grams de formatge Emental, ratllat

Utensilis

Un motlle pla, desmotllable
Paper sulfuritzat
Un corró per estirar la pasta de full
Un corró per punxar la pasta de full
Un bol de vidre gran
Un cassó gran
Una espàtula de fusta
Una safata de cartró rodona, amb blonda

Elaboració

Primerament, agafem un tros de paper sulfurat, i el posem en el fons del motlle.
Seguidament, espolsem el marbre de la cuina amb farina, i amb l'ajud del corró, estirem la pasta de full.
Tot seguit, la punxem amb l'ajud del corró de punxar.
A continuació, folrem el motlle amb la pasta de full, i ho reservem.
A part, en un cassó amb un raig d'oli d'oliva, fregim: el carbassó, l'albergínia i els porros, tot tallat a la brunesa ben menuda. Quan les verdures estiguin ben cuites, les posem en el bol de vidre, juntament amb els ous batuts, la nata líquida, i la llet. Corregim de sal, afegim el formatge ratllat, i ho remenem tot ben remenat.
Seguidament, preescalfem el forn a 200º. A part, omplim el motlle amb tota la barreja, i ho enfornem a 180º
uns 30 minuts, fins que la quiche estigui cuita.
Quan ja s'ha refredat una mica, ho desemmotllem i posem en una safata rodona de cartró amb blonda, i ja ho podrem servir a taula.

1h 30min

Notes

Encara que aquest tipus de pastis sigui originari de França, aqui a catalunya en fem petites variacions.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1657 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: