Pastis de patata, col i cansalada, gratinat
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Pastís
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Vui patates grans
- Una col mitjana
- Sis tires de cansalada de panxeta
- Sal
- Oli d'oliva
- Pebre negre en pols
- Beixamel ( la podeu trobar ales meves receptes )
- Formatge ratllat
6 racions
Utensilis
Una premsadora ( passapurés )
Una cassola metal·lica, fonda
Un paella gran
Un bol de vidre gran
Una safata rodona, de porcellana
Un motlle ample, desmotllable
Paper sulfuritzat
Elaboració
Primerament, en un cassó amb aigua i sal, bullim les patates amb pell. Quan són cuites, les reservem. A part, a la cassola fonda, bullim la col, amb aigua i sal, i quan és cuita, la deixem refredar. Tot seguit, en una paella amb oli d'oliva, fregim la cansalada de panxeta, tallada a trossets menuts, i un cop fregida, la reservem. A part, fem la beixamel com explico a la meva recepta, i la reservem damunt la planxa calenta.
Quan la col ja és freda, la picolem amb el ganivet, i la barregem amb la cansalada, en el bol de vidre. Tot seguit, posem un full de paper en el fons del motlle, i anem fent una capa amb les patates pelades, passades per la premsadora. Seguidament, fem una altra capa, amb la col i la cansalada, i seguidament, ho cobrim amb una capa de beixamel, ho espolsem amb formatge ratllat i ho gratinem en el forn a 180º, fins que sigui ben rosset.
Un cop gratinat, el desmotllem, i el posem en una safata rodona, de porcellana, i ja el podrem treure a taula.
1h
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1748 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.