Crema de moniatos amb arengada fregida
Categoria:
Sopes i cremes
Tipus de plat: Crema
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Dos litres de brou de verdures de pot
- Una arengada de casco
- 600 grams de moniatos
- Una ceba picolada
- Sal
- Oli d'oliva
- Nata líquida per muntar
- Quatre llesquetes de baguet, torrades
- Nou moscada en pols
4 racions
Utensilis
Una cassola metal·lica fonda
Un colador xinès
Un batedor de varetes
Un cassó gran
Quatre escudelletes de porcellana blanca
Una paella mitjana
Un setrill
Elaboració
Primerament, pelem els moniatos i els tallem a trossos regulars.
Seguidament, fiquem els moniatos, la ceba picolada, i un raig d'oli a la cassola fonda, i ho sofregim tot plegat.
A continuació, afegim el brou de verdures, i deixem que cogui una hora.
Seguidament, passem la batedora elèctrica amb l'ajud del colador xinès, i ho passem al cassó hon acabarem de fer la crema. Tot seguit, anem remenant amb el batedor de varetes a foc baix, corregim de sal i nou moscada, afegim un raig de nata líquida, i seguim remenant fins a tenir una crema fina i homogènea. A part, netegem l'arengada, l'escatem i la fregim en una paella amb oli d'oliva. Quan és freda, l'esmicolem i la reservem.
En el moment de servir la crema, omplim les escudelletes fins a tres quartes parts, fiquem una mica de l'arengada esmicolada damunt una torradeta, i tot seguit la fiquem damunt la crema.
Amb l'ajud d'un setrill amb oli d'oliva, fem un cercle al voltant de la torradeta, i ja ho podrem servir a taula.
40min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1008 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.