Bacallà gratinat amb allioli de pera sobre llit de compota de poma

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Quatre lloms de bacallà dessalat de 250 grams cadascun
  • Patates a lo pobre ( les trobareu a les meves receptes)
  • Quatre pomes tipus Golden
  • Aigua
  • Sucre
  • Oli d'oliva
  • Farina
  • Allioli de pera (el podeu trobar a les meves receptes)

4 racions

Utensilis

Quatre plats grans de porcellana blanca
Una placa pel forn amb un full de paper sulfuritzat
Una paella gran
Una espàtula de fusta
Una espàtula plana fina metal·lica
Un cassó gran
Un estri per treure el cor a les pomes
Una mànega pastissera amb un broc petit

Elaboració

Primerament, fem les patates a lo pobre com explico a la meva recepta, i les reservem.
A part, fem l'allioli de pera com explico a la meva recepta, i el reservem.
Seguidament, pelem les pomes, els traiem el cor i les tallem a trossets menuts. Tot seguit, les fiquem en un cassó amb un rajolí d'aigua i un polsim de sucre, i deixem que vagin coent a foc moderat, fins que veiem que les pomes són toves peró no massa desfetes, i les reservem.
A continuació, agafem els lloms de bacallà, els enfarinem i els fregim amb l'oli d'oliva ben calent fins que són dauradets, i els reservem.
Ja per acabar la recepta, fiquem un full de paper sulfuritzat damunt la placa per anar al forn, i anem posant patates a lo pobre en forma de llit. Seguidament, afegim una mica de compota de poma, i al damunt fiquem un llom de bacallà amb la pell a sota, i tot seguit, amb l'ajud de la mànega pastissera plena d'allioli de pera, fem unes tires damunt del bacallà, i el fiquem en el forn a 180º a gratinar fins que l'allioli és dauradet.
Ja per acabar el plat, amb l'ajud d'una espàtula plana,agafem els lloms per sota les patates, i els anem posant en els plats hon els servirem, i ja els podem treure a taula.

1h 30min


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2011 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: