Salsa de vi negre

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Un litre de vi negre d'alta graduació
  • Una ceba petita picolada
  • Oli d'oliva
  • Sucre
  • Nata liquida per muntar
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Concentrat de carn(tipus bovril), o demi glace natural fet a casa
  • Maizena(si cal)
  • Mantega

10 racions

Utensilis

Un cassó mitjà
Un batedor de varetes
Una batedora elèctrica
Una espàtula de fusta
Un colador fi

Elaboració

Primerament, en un cassó fiquem un raig d'oli i la ceba picolada, i quan la ceba és transparent, afegim el litre de vi negre i un polsim de sucre, i deixem reduir fins a la meitat.
Seguidament, passem la batedora elèctrica, i amb l'ajud del colador fi. ho passem altre cop en el cassó per acabar de fer la salsa.
Fiquem el foc baix i anem remenant amb el batedor de varetes fins que veiem que agafa consistencia.
Tot seguit, corregim de sal i pebre, afegim un raig de concentrat de carn, o demi glace i un raig de nata líquida, i seguim remenant. Seguidament, afegim dos nous de mantega i seguim remenant fins aconsseguir una salsa fina i homogènea. Si no queda al punt despessor desitjat, afegim una mica de maizena barrejat amb un rajolí d'aigua freda, i quan ja tenim la salsa al nostre gust, la reservem fins el moment de fer-la servir.

1h 10min

Notes

Aquesta salsa és adient sobretot per plats de carns ja siguin d'ànec, porc, aviram i carns en general.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3142 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

2 comentaris:

Fernanda Bausili diu:
Hola. Amic Quim, en comptes de brou concentrat comprat a la botiga, no podria ser un brou de carn fet per mi, més natural crec jo. Salutaçions
Quim Lleonart diu:
Amiga Fernanda, perfectament podria valdre peró jo hem refereixo més aviat a una demi glace que no pas a un brou. Rebi una abraçada. Quim.

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: