Salsa de vi negre
Categoria:
Salses
Tipus de plat: Salsa
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un litre de vi negre d'alta graduació
- Una ceba petita picolada
- Oli d'oliva
- Sucre
- Nata liquida per muntar
- Sal
- Pebre negre en pols
- Concentrat de carn(tipus bovril), o demi glace natural fet a casa
- Maizena(si cal)
- Mantega
10 racions
Utensilis
Un cassó mitjà
Un batedor de varetes
Una batedora elèctrica
Una espàtula de fusta
Un colador fi
Elaboració
Primerament, en un cassó fiquem un raig d'oli i la ceba picolada, i quan la ceba és transparent, afegim el litre de vi negre i un polsim de sucre, i deixem reduir fins a la meitat.
Seguidament, passem la batedora elèctrica, i amb l'ajud del colador fi. ho passem altre cop en el cassó per acabar de fer la salsa.
Fiquem el foc baix i anem remenant amb el batedor de varetes fins que veiem que agafa consistencia.
Tot seguit, corregim de sal i pebre, afegim un raig de concentrat de carn, o demi glace i un raig de nata líquida, i seguim remenant. Seguidament, afegim dos nous de mantega i seguim remenant fins aconsseguir una salsa fina i homogènea. Si no queda al punt despessor desitjat, afegim una mica de maizena barrejat amb un rajolí d'aigua freda, i quan ja tenim la salsa al nostre gust, la reservem fins el moment de fer-la servir.
1h 10min
Notes
Aquesta salsa és adient sobretot per plats de carns ja siguin d'ànec, porc, aviram i carns en general.
Etiquetes: L'enigmàtic món de les salses Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3142 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.