Lloms de conill rostits amb prunes, pinyons i botons de rovelló
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Rostit
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Dos lloms de conill grans
- Llard
- Una ceba tallada a juliana
- Quatre alls aixafats
- Dues fulles de llorer
- Brou de pollastre de pot
- Vi ranci
- 200 grams de prunes sense pinyol
- 200 grams de pinyons
- Aigua
- Sal
- Pebre negre en pols
- 500 grams de botonets de rovelló de pot
- Dos cullerots de sofregit de tomàquet(el trobareu a les meves receptes)
- Picada d'all,oli i julivert feta amb la batedora elèctrica
4 racions
Utensilis
Una cassola tipus cocotte amb tapa
Cordill d'embridar
Tisores
Un cassó mitjà
Una paella gran
Batedora elèctrica
Elaboració
Primerament, salpebrem els lloms de conill, i els lliguem amb el cordill d'embridar com si fosin dos talls rodons. Seguidament, els sofregim a la cassola de terrissa amb una mica de llard fins que siguin una mica rossos, i tot seguit afegim: els alls aixafats, la ceba tallada a juliana, el llorer i dos cullerots de sofregit de tomàquet.
Quan tot el conjunt ja és ben sofregit, afegim un got de vi ranci i cobrim els lloms amb brou de pollastre tot tapant la cassola, i a foc baix deixem que vagi coent-se.
A part, fiquem aigua en un cassó i escaldem durant tres minuts les prunes i els pinyons, i els reservem.
Seguidament, en una paella amb tres cullerades de picada, saltem els botons de rovelló salpebrats i els reservem.
Quan veiem que els lloms ja són gairebé cuits, els hi traiem el cordill amb l'ajud d'unes tisores, els tallem en quatre trossos, afegim els fruits secs i els botons, i deixem que s'acabi de coure uns dotze minuts més, corregim de sal i ja ho podrem servir a taula en la mateixa cassola.
1h 30min
Etiquetes: Cuina de tardor Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2816 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.