Picantons estofats al perfum de taronja i mandarines agredolçes
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Quatre mandarines
- Mel
- Vinagre de poma
- Sucre
- Mantega
- Dos picantons tallats a quarts
- Una ceba picolada
- Llard de porc
- Sal
- Pebre negre en pols
- Tres gots grans de suc de taronja colat
- Tres cullerots de brou de pollastre casolà(el trobareu a les meves receptes)
- Dues fulles de llorer
- Tres alls aixafats
- Un cullerot de sofregit de tomàquet(el trobareu a les meves receptes)
- Maizena(si cal)
4 racions
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
Un cassó gran
Elaboració
Primerament, en un cassó gran amb una mica de mantega, fiquem les mandarines desgranades amb un polsim de sucre, un raig de vinagre de poma i un raig de mel.
Ho coem a foc baix fins que els grills de mandarina ja són tous i els reservem.
Seguidament, en una cassola de terrissa amb una mica de llard de porc, sofregim els picantons salpebrats, amb: la ceba picolada, el llorer, els alls aixafats i el sofregit de tomàquet.
Quan els picantons són mig daurats, afegim el brou de pollastre, el suc de taronja, posem el foc baix i deixem que cogui tot plegat, fins que els picantons siguin cuits.
Tot seguit, afegim els grills de mandarina, corregim de sal i si cal espessir la salsa, afegim una mica de maizena disolta amb un raig d'aigua freda, i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns dotze minuts més i ja ho podrem servir a taula en la mateixa cassola.
1h 30min
Notes
Si no hi han mandarines, ho podem fer amb grills de taronja.
Etiquetes: Cuina de tardor La cuina dels platillos Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1500 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.