Vinagreta d'olives negres i tomàquet
Categoria:
Salses
Tipus de plat: Salsa
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 150 grams d'olives negres sense pinyol
- Un tomàquet verd per amanides
- Sal
- Pebre negre en pols
- Oli d'oliva
- Vinagre de Mòdena
- Mostassa de qualsevol tipus
- Una ceba tendre mitjana
10 racions
Utensilis
Un bol gran de vidre
Un batedor de varetes
Un atuell amb tapa per guardar la vinagreta un cop feta
Elaboració
Primerament, en un bol de vidre fiquem: sal, pebre negre en pols, una cullerada de mostassa, un raig de vinagre de Mòdena, força oli d'oliva, i amb l'ajud del batedor de varetes ho batem bé com si fessim una maionesa. A part, picolem les olives sense pinyol i les afegim en el bol.
Tot seguit, picolem la ceba tendre ben menuda i també l'afegim en el bol. A part, pelem el tomàquet, traiem les llavors i la polpa, i la part dura la picolem ben menuda i ho afegim en el bol. Tot seguit, ho remenem ben bé i ho fiquem en el atuell amb tapa, fins el moment que la necessitem.
40min
Notes
Aquesta vinagreta és molt adient per molts tipus d'amanides
Etiquetes:
L'ènigmàtic món de les salses
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3463 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.