El pastis de poma de la Mª Junquera
Categoria:
Postres i dolços
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Tarragona
Dieta: hipocalòrica
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 3 pomes de un total de 600 grams.
- 5 cullerades de farina de rebosteria
- 5 cullerades de sucre
- Una llimona rallada.
- 3 ous
- Uns 70 CC. de llet
- Uns 70 cc. d’oli Gira-sol
- Un Royal de llava dure (un sobre)
- Una cullerada de Royal per la crema.
10 racions
Utensilis
Motllo per cocció
Batedora, o "Mini-Pimer"
Passapuré
Paper "Aval"
Elaboració
Tot batut amb batedora , o amb “ mini- pimer”, però abans de posar-la al motllo per la cocció, , es recomana passar-la per un passapuré, a fi de que no quedi cap grumoll, sigui de poma, de farina o de sucre. Quant estigui la pasta liquida passada per un passapuré, la tirarem dins al motllo, que abans l'haurem preparat, amb un paper “aval”,per recobri tot el fondo i laterals, que ens servira per després de cuit i quant estigui fred, el facilitar-nos el des-pegar el pastis de dins del motllo. Calcularem el recipient de cuita, que tingui una alçada de uns dos a tres centímetres aproximadament perquè serà l’alçada del pastis que ens sortira. Quant es tingui la pasta al motllo i apunt de cuita, es posara pel damunt de la pasta trossos de poma retallades ben fines
Es posa el recipient al forn durant uns 45 minuts. La senyal de que esta cuit, es el seu canvi de color. (la experiència te lo ensenyara)
M'entres s’he esta coent, prepararem uns 200 cc. d’aigua en un recipient, amb tres cullerades de sucre i una de “maizena” “Potax”. Es posa al foc amb una cocció de uns 10 minuts, que estarem rema nan, fins que agafi el seu punt cremós, que ens servira per quant el pastis surti del forn, recobrir-lo tot.
45min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2354 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.