El Pastis de taronges de la Mª Junquera
Categoria:
Postres i dolços
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalana
Dieta: hipocalòrica
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Taronges de un total de uns 700 grams.
- 5 cullerades de farina de rebosteria.
- 5 cullerades de sucre.
- Una llimona rallada.
- 3 ous.
- Uns 7o cc. de llet.
- Uns 70 cc. d'oli de Gira-sol.
- Un Royal de lleva-dure (un sobre).
- Una cullerada de Royal per la crema
10 racions
Utensilis
Motllo per cocció
Batedora, o "Mini-Pimer"
Passapuré
Paper "Aval"
Elaboració
(Tot el proces de preparació i elaboració del pastis de taronges, es el mateix al de poma.)
Tot batut amb batedora , o amb “ mini- pimer”, però abans de posar-la al motllo per la cocció, , es recomana passar-la per un passapuré, a fi de que no quedi cap grumoll, sigui de taronges , de farina o de sucre. Quant estigui la pasta liquida passada per un passapuré, la tirarem dins al motllo, que abans l'haurem preparat un fondo i els laterals, amb un paper “aval”, ens servira per després de cuit i quant estigui ja fred, facilitar-nos el des-pegar el pastis de dins del motllo. Calcularem el recipient de cuita, que tingui una alçada de uns dos a tres centímetres aproximadament perquè serà l’alçada del pastis que ens sortira.
Es posa el recipient al forn durant uns 45 minuts. La senyal de que esta cuit, es el seu canvi de color. (la experiència te lo ensenyara)
M'entres s’he esta coent, prepararem uns 200 cc. d’aigua en un recipient, amb tres cullerades de sucre i una de “maizena” “Potax”. Es posa al foc amb una cocció de uns 10 minuts, que estarem rema nan, fins que agafi el seu punt cremós, que ens servira per quant el pastis surti del forn, recobrir-lo tot.
45min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2230 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.