Carn d'olla amb sopa de galets
Categoria:
Sopes i cremes
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Mig Kilo de pollastre
- Botifarra blanca
- Botifarra negra
- Una costella de bou
- Un os de bou
- Un os de porc
- Un retall de cotna de pernil
- 350 grams de carn picada
- 350 grams de vedella picada
- 4 patates mitjanetes
- 2 fulles de col
- 2 fulles d'api
- 1 porro
- 2 pastanagues
- 200 grams de cigrons
- 2 ous
- Dues llesques de pa torrat
- 100 grams de llet
- Pebre Negre
- Un pols de farina
- Un paquet de galets
6 racions
Utensilis
Una sopera
Una platera
Un colador
Elaboració
Es posa al foc una olla amb un total d'uns sis litres. (es lo que minva amb el llarg temps d'ebullició i si ens sobra caldo, serà per repetir, i si cap al final de cocció considerem que ens falta caldo, afegir un mica més d'aigua.)
Es posa a l'olla tota la vianda menys la carn picada i que bulli. Quan porta bullint la mitja horeta més o menys, afluixa el foc i treu tota la escuma fosca que s'hi fa al caldo. Es continua la cocció una altra mitja horeta i li afegirem totes les verdures continuant la cocció un parell d'hores més.
Mentrestant, en un recipient adequat, posarem la carn picada de vedella i porc, els dos ous batuts, la llesca de pa torrat, que estarà remullada en llet, un punt de sal i un pols de pebre negre a gust del consumidor i ho remenem tot. Quan estarà tot ben barrejat, farem les pilotes, separant la suficient pasta per reomplir els galets que servirem amb la sopa. La segona llesca de pa torrat ben triturada, quasi a pols, ens servirà per si ens convé espesseir la pasta de carn per fer les pilotes. La farina ens servirà per espolvorar las mans per treballar-les. Quan les tinguem totes fetes, les tirarem a l'olla, que bulliran uns 40 minuts en no massa força per no trencar-les. Els cigrons els tindrem cuits per separat i que els posarem a l'olla junt amb tot el seu caldo, els últims 30 minuts.
Quan ho considerem tot cuit, colarem el caldo i el posarem en una olla que hi posarem tots els galets reomplerts de la carn picada, mantenint-lo bullint un temps aproximat de 30 minuts.
Es servirà a taula, en una safata, on posarem tota la carn cuita i també la verdura que repartirem per separat del caldo.
3h
Notes
Per saber quantes botifarres, blanca o negra tenim que esmerçar: si son petites, una per cap, si son més grosses, partides a voluntat en dos tres o mes trossos.
La quantitat d'ossos, també a gust del consumidor (un o dos)
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
7069 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.