Cards estofats a la crema d'ametlles

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 500 grams de card
  • 150 grams d'ametlles laminades
  • Farina
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Vi blanc
  • Aigua
  • Julivert picolat
  • Una ceba tendra picolada

4 racions

Utensilis

Un cassó gran
Una cassola marinera metàl·lica
Una safata plana per anar al forn
Un colador fi
Uns estalvis
Un bol de vidre gran
Un plat de fusta
Un batedor de varetes

Elaboració

Primerament, netegem els cards i els fiquem a bullir en un cassó amb aigua i sal, fins que són cuits al "dente", els escorrem i guardem el brou de la cocció colat.
Seguidament, en una safata plana per anar al forn, fiquem les ametlles laminades escampades i les torrem en el forn a 180º fins que veiem que són una mica daurades i les reservem.
A continuació, en una cassola marinera metàl·lica amb un raig d'oli d'oliva, sofregim la ceba picolada i les ametlles.
Quan la ceba ja és transparent, afegim un grapat de farina, un raig de vi blanc i deixem que redueixi. Tot seguit, afegim el brou de coure els cards, ho remenem amb el batedor de varetes i corregim de sal.
A continuació afegim els cards, deixem que cogui tot plegat uns deu minuts, ho espolsem amb el julivert picolat pel damunt, i ja ho tenim llest per servir a taula en la mateixa cassola amb uns estalvis.

45min

Notes

Si no és temporada de cards, sempre ho podem fer amb cards congelats.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2318 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: