Cards estofats a la crema d'ametlles
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Estofat
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- 500 grams de card
- 150 grams d'ametlles laminades
- Farina
- Oli d'oliva
- Sal
- Vi blanc
- Aigua
- Julivert picolat
- Una ceba tendra picolada
4 racions
Utensilis
Un cassó gran
Una cassola marinera metàl·lica
Una safata plana per anar al forn
Un colador fi
Uns estalvis
Un bol de vidre gran
Un plat de fusta
Un batedor de varetes
Elaboració
Primerament, netegem els cards i els fiquem a bullir en un cassó amb aigua i sal, fins que són cuits al "dente", els escorrem i guardem el brou de la cocció colat.
Seguidament, en una safata plana per anar al forn, fiquem les ametlles laminades escampades i les torrem en el forn a 180º fins que veiem que són una mica daurades i les reservem.
A continuació, en una cassola marinera metàl·lica amb un raig d'oli d'oliva, sofregim la ceba picolada i les ametlles.
Quan la ceba ja és transparent, afegim un grapat de farina, un raig de vi blanc i deixem que redueixi. Tot seguit, afegim el brou de coure els cards, ho remenem amb el batedor de varetes i corregim de sal.
A continuació afegim els cards, deixem que cogui tot plegat uns deu minuts, ho espolsem amb el julivert picolat pel damunt, i ja ho tenim llest per servir a taula en la mateixa cassola amb uns estalvis.
45min
Notes
Si no és temporada de cards, sempre ho podem fer amb cards congelats.
Etiquetes:
Cuina de primavera
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2318 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.